Παιχνίδια για το 1821 από το Πολεμικό Μουσείο και το υπουργείο Εξωτερικών για τα παιδιά των ομογενών

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης (Κ) και ο γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης (Δ) παραλαμβάνουν από τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Τάσο Λιάσκο (Α) επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία θα δοθούν σε παιδιά ομογενών, Αθήνα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ μέσω ΚΥΠΕ




Τετρακόσια επιτραπέζια παιχνίδια για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δώρισε σήμερα το Πολεμικό Μουσείο στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία με τη σειρά της θα τα στείλει σε παιδιά ομογενών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η δωρεά, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολεμικού Μουσείου με ελληνική εταιρεία παιχνιδιών, έχει ως στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις των ομογενών με την Ελλάδα και να δώσει τη δυνατότητα στα ελληνόπουλα του εξωτερικού να γνωρίσουν σε βάθος την ιστορία της, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

«Με μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά αποδεχόμαστε σήμερα την ευγενική δωρεά του Πολεμικού Μουσείου προς τους μικρούς μας ομογενείς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, παραλαμβάνοντας τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια λιτής τελετής που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Πολεμικού Μουσείου από τον πρόεδρό του, Αναστάσιο Λιάσκο.

Επίσης, ο κ. Βλάσης ανέφερε πως για τα παιδιά, το παιχνίδι αποτελεί βασικό εργαλείο της μαθησιακής διαδικασίας και τόνισε πως «η δωρεά τετρακοσίων παιχνιδιών δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να έρθουν σε επαφή με την πατρίδα τους και να γνωρίσουν την ελληνική ιστορία και πολιτισμό».

Απευθυνόμενος στα «ελληνόπουλα του εξωτερικού», ο υφυπουργός επισήμανε πως «όσο μακριά και αν βρίσκονται, είναι το μέλλον του οικουμενικού Ελληνισμού και θα έχουμε πάντα την πόρτα και την καρδιά μας ανοικτή γι’ αυτούς» και προσέθεσε:

«Στις προσπάθειές μας να έρθουμε πιο κοντά στην Ομογένεια, η νέα γενιά αποτέλεσε και θα αποτελεί ένα ξεχωριστό κίνητρο ώστε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να πηγαίνουμε τη μητέρα Πατρίδα ακόμη πιο ψηλά».

Τέλος, ευχαρίστησε το Πολεμικό Μουσείο και όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής «για τη συνδρομή τους στον κοινό μας στόχο».

Από την πλευρά του, ο κ. Λιάσκος ανέφερε: «Το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων του, έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με μια εταιρεία επιτραπέζιων παιχνιδιών μια ομάδα παιχνιδιών γνώσεων, τα οποία σήμερα έχουμε τη χαρά -μέσα από μια σύμπραξη με το υπουργείο Εξωτερικών- να τα μεταβιβάσουμε και στα παιδιά των ομογενών μας».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού βρέθηκαν στο Μουσείο, με τη σημερινή μέρα να αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μας και σε άλλους τομείς, όπως εκθέσεις και διαδραστικές δραστηριότητες, προκειμένου η ομογένεια να κοινωνεί με το έπος των 200ων χρόνων από την επανάσταση του ’21» είπε ο κ. Λιάσκος και συμπλήρωσε:

«Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες μπορούμε να βγάζουμε το Πολεμικό Μουσείο προς τα έξω -και εκτός Ελλάδος- και να του δίνουμε την εξωστρέφεια που του ταιριάζει».

Στην τελετή συμμετείχε ακόμα ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον δραστήριο πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, κ. Λιάσκο, καθώς και τον Α’ αντιπρόεδρο, Στρατηγό κ. Χιονή, γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Μία πρωτοβουλία, που με τη βοήθειά μας, θα στείλει στην Ομογένεια το μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάντοτε δίπλα της, αλλά και θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας στο εξωτερικό, μέσα από μία ευχάριστη δραστηριότητα, να μελετήσουν σε βάθος την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης τη χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της» δήλωσε ο κ. Χρυσουλάκης.

Επίσης, σημείωσε πως η συνεργασία της γενικής γραμματείας με το Πολεμικό Μουσείο δεν σταματά εδώ και συμπλήρωσε: «Το Μουσείο εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του ακολουθώντας μία νέα πολιτική εξωστρέφειας και εμείς είμαστε έτοιμοι να το συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια και για να προβάλουμε στην Ομογένεια τα νέα ψηφιακά προϊόντα που παρέχει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Λύση για τη συνταξιοδότηση των κληρικών ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: