Παρέλαση με κρύο και χιόνια στην Αττική: Ως τότε καταιγίδες και βοριάδες

Συνεργεία κατασκευάζουν τις εξέδρες των επισήμων στοn Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας, μέσω ΚΥΠΕ




Με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια στην Αττική θα πραγματοποιηθεί η εμβληματική λόγω της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η παρέλαση θα γίνει με κακές καιρικές συνθήκες καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική

Την Πέμπτη  σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου του OPEN TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη,  θα σημειωθούν βροχές, θα έχει τσουχτερό κρύο ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και στην Αττική.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ  Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται χιόνια ακόμη και στις βόρειες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα από την Κηφισιά και βορειότερα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλλιάνος επισήμανε: «Την Πέμπτη θα είναι η πιο παγωμένη ημέρα της εβδομάδας. Ο υδράργυρος θα πέσει κατά δέκα με έντεκα βαθμούς σε σχέση με χθες, Δευτέρα. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο από το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός βελτιώνεται σταδιακά και από την Παρασκευή ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Η παρέλαση πάντως της 25ης Μαρτίου θα γίνει χωρίς δια ζώσης θεατές, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά με υψηλούς καλεσμένους, απαστράπτον το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, μαζικές διελεύσεις ελληνικών και συμμαχικών αεροσκαφών σε ολόκληρη τη χώρα και μία λαμπρή παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη ζώσα μνήμη Ιππείς του Τάγματος Τεθωρακισμένων.

Στην εξέδρα, στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, θα βρίσκονται δίπλα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρίγκιπας διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μσούστιν, εκπροσωπώντας τον Βλαδίμιρο Πούτιν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Μαζί τους είχε προγραμματιστεί να βρίσκεται και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής (19/3) έγινε γνωστό ότι το ταξίδι του ματαιώνεται λόγω του νέου αυστηρού lockdown στο οποίο μπαίνει η Γαλλία.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της μέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στο Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Μαχητικά, ιππικό και υψηλοί προσκεκλημένοι: Χωρίς θεατές, αλλα μεγαλειώδης η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: