Ούτε click away, ούτε click inside: «Κανονικό» άνοιγμα της αγοράς με χρήση του 13032 λέει ο ΓΓ Εμπορίου

FIle Photo: Αθηναίοι παρακολουθούν το νέο φωτισμό του Καλλιμάρμαρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Μεταβατικό μήνα χαρακτήρισε τον Απρίλιο ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης και τόνισε πως ό,τι γίνει, θα πρέπει να γίνει με τον μέγιστο βαθμό αυτοπροστασίας, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο να παραμένει κλειστή.

Μιλώντας στο OPEN και κληθείς να σχολιάσει πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα αν δοθεί το «πράσινο φως», είπε ότι δεν θα ανοίξουν με click away ή click inside, αλλά σε «σε κανονικό άνοιγμα» καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία».

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» πρόσθεσε αναφερόμενος στο ότι θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, δηλαδή εμπορικά κέντρα και mall. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανοίγματος στην παρούσα φάση.

 

Βατόπουλος: «Αυστηρά επιδημιολογικά δεν θα έπρεπε να ανοίξουμε τίποτα»

«Η καμπύλη φαίνεται να έχει αυξητική τάση. Σίγουρα, δεν έχει πτωτική τάση» λέει από την πλευρά του ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος και προσθέτει ότι «η επιδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι δύσκολο να μαζευτεί». Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι «αυστηρά επιδημιολογικά δεν θα έπρεπε να ανοίξουμε τίποτα», ωστόσο, καταλαβαίνει τόσο την ανάγκη του κόσμου να πάρει «ανάσα», καθώς και της κυβέρνησης για ανάταση της οικονομίας.

Μιλώντας για την συνεδρίαση των ειδικών, που θα λάβει χώρα τις επόμενες ώρες, έδωσε το στίγμα λέγοντας: «Ολες οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δύσκολες».

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε «πολιτικές αποφάσεις» το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα καταστήματα κι ακολούθως τα σχολεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην υπάρξει θετική ανταπόκριση από την επιτροπή. «Θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα μέχρι να γίνουν εμβολιασμοί ή να υπάρχουν πολλά rapid test και self test. Μέχρι να στηθούν αυτά τα δύο, είναι πολύ δύσκολο το όποιο άνοιγμα, ωστόσο, υπάρχει και η εξίσου σημαντική παράμετρος, η κοινωνική». Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπε ότι «δεν προκρίνονται, γιατί υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά του ιού σε μια άλλη γειτονιά που ενδεχομένως να έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο».

Με πληροφορίες από OPEN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι: Κρίσιμες αποφάσεις για το «άνοιγμα» εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: