Ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο η διακοπή εκτέλεσης ποινής του Κουφοντίνα

File Photo: Ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Υιοθετώντας την αρνητική πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο της Λαμίας απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, Α. Παπακώστα,  ως προς το αίτημα των συνηγόρων του Κουφοντίνα ήταν απορριπτική με το σκεπτικό ότι η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του.

Επίσης, όπως είχε σημειώσει η Εισαγγελέας, και να αναβληθεί η εκτέλεση της ποινής του Κουφοντίνα, ο πολυισοβίτης  θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ετσι, η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα της πλευράς του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τον πολυισοβίτη εκπροσωπούν με ιδιόχειρη εξουσιοδότηση οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός. Ο τελευταίος υποστηρίζοντας  το υποβληθέν αίτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ζητούσαν μια προσωρινή διακοπή λόγω σοβαρής ασθένειας, λέγοντας ότι «ένα βήμα πριν το θάνατο δεν έχει νόημα η συνέχιση της ποινής»,

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, έχουν καταθέσει, πέρα από το αίτημα αναβολής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του, και αίτημα να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές Δομοκού.

Η δεύτερη προσφυγή  για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σ’ αυτές του Δομοκού παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό.

Μαρτυρία για την κατάσταση της υγείας Κουφοντίνα

Στη διαδικασία συμμετείχε και ο γιατρός Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ Εντατικολόγος Χρήστος Γεωργιάδης που δέχτηκε τις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται λόγω της κατάστασής του ως ασθενής.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «έχει νοητική διαύγεια αλλά βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης σε ό,τι αφορά τα ζωτικά όργανα». Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση της Προέδρου Μαρίας Γάκη αν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, είπε «Ναι υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους».

 Μπερνς: Εχει δίκιο η κυβέρνηση και δεν κάνει το χατίρι του Κουφοντίνα

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρεται στην απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση της Αθήνας έχει δίκιο και δεν κάνει “το χατίρι” του Κουφοντίνα, υπενθυμίζοντας ότι η 17 Νοέμβρη αφαίρεσε τη ζωή πέντε μελών του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στην ανάρτησή του ο Μπερνς αναφέρει:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκαιο να αρνείται να κάνει το χατίρι στον καταδικασθέντα Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτός και η τρομοκρατική ομάδα του, 17 Νοέμβρη, δολοφόνησαν πέντε μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας μεταξύ 1975-1991, καθώς και πολλούς Έλληνες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

“Οχι” από εισαγγελέα στη διακοπή εκτέλεσης της ποινής Κουφοντίνα για λόγους υγείας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: