Ομιλώ με βάση τη δική μου εμπειρία: Τα εμβόλια θα μας επιτρέψουν να πάρουμε πίσω τις ζωές μας…

File photo: The minister, whose portfolio concerns the simplification of administrative procedures, noted that the daily rate of vaccinations is steadily increasing and will become even faster after May 5. EPA, JOHN G. MABANGLO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, HELLAS JOURNAL

Θεωρώ τον εαυτό μου από τους πολύ τυχερούς… Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, που έχει παραλύσει όλο τον πλανήτη, έκανα το εμβόλιο κατά του νέου κορωναϊού. Και έλαβα το «πράσινο διαβατήριο».

Θεωρώ ότι είμαι από τους πολύ τυχερούς για δύο λόγους:

  • Και επειδή έκανα το εμβόλιο και,
  • Επειδή το εμβόλιο ήταν της Johnson and Johnson (μία δόση, όχι δύο), που θεωρείται πιο αποτελεσματικό από τα άλλα.

Η όλη διαδικασία, που έγινε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κράτησε (μαζί με την αναμονή) μόνο μισή ώρα. Τέτοια οργάνωση δεν έχω ξαναδεί. Το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό ήταν οι πλέον άψογοι επαγγελματίες, που έχω συναντήσει στη ζωή μου.

Πρώτο συναίσθημα; Ένοιωσα να μου φεύγει εντελώς ο φόβος που προκαλεί ο ιός, που μας έστειλαν οι Κινέζοι. Ένοιωσα να παίρνω ξανά τη ζωή μου στα χέρια μου. Είμαι πάλι ελεύθερος.

Ήθελα επίσης να πω στους φίλους που θέλουν να με ακούσουν… Και δεν απευθύνομαι στους ψεκασμένους… Ότι το εμβόλιο δεν μου προκάλεσε κανένα απολύτως πρόβλημα και ενώ -όπως είναι γνωστό στους φίλους μου- αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα με το άσθμα και τις αλλεργίες, που με ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου τη στιγμή που κάνει το εμβόλιο.

Γι’ αυτό, όποτε έχετε την ευκαιρία, να το κάνετε το εμβόλιο. Θα νοιώσετε πολύ όμορφα…

Λέγοντας τα παραπάνω, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε να παίρνετε όλες τις προφυλάξεις. Όπως μου είπε ο γιατρός που επέβλεπε τον εμβολιασμό, η διπλή μάσκα ΣΩΖΕΙ ζωές.

Εγώ θα συνεχίσω να φορώ τις δύο μάσκες. Και θα παίρνω τα ίδια μέτρα προστασίας.

Μέχρι το τέλος Μαϊου, που αναμένεται να έχει πάρει το εμβόλιο η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στην Αμερική, συνεχίζουμε να προσέχουμε όπως και πριν.

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

Πάντα στην πρώτη γραμμή σε κάθε αγώνα: Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν και στη μάχη κατά της covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: