Ο μουσικός Σπύρος Γραμμένος για το #metoo: Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος

File Photo: Ο μουσικός Σπύρος Γραμμένος σε μια από τις δημόσιες εμφανίσεις του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ
«Για κάθε θύμα που μιλάει, υπάρχει άλλος ένας τραυματισμένος άνθρωπος που μπορεί για πρώτη φορά να βρει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει δικαιοσύνη».

Τα παραπάνω αναφέρει ο συνθέτης και μουσικός Σπύρος Γραμμένος που μίλησε στο «The Press Project» για τη δική του τραυματική εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο μουσικός σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση αναφέρθηκε πως πριν από 30 χρόνια έπεσε θύμα βιασμού από φίλο της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό βρήκε τη δύναμη μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για αυτό.

«Ένα από τα πράγματα που έχω συνειδητοποιήσει το τελευταίο διάστημα, μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι ακριβώς η απεριόριστη δύναμη του παραδείγματος. Ότι για κάθε θύμα που μιλάει, υπάρχει άλλος ένας τραυματισμένος άνθρωπος που μπορεί για πρώτη φορά να βρει το θάρρος να μιλήσει» είπε ο Σπύρος Γραμμένος και συμπλήρωσε:

«Από την άχαρη, αν όχι χυδαία, συζήτηση για το διαβόητο “γιατί τώρα;” που ρωτούν διάφοροι χαρωποί παρατηρητές της κακοποίησης, αρχίσαμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η αξία κάθε μαρτυρίας είναι μοναδική, διότι με κάθε στόμα που ανοίγει, ένας ακόμη άνθρωπος απλώνει το χέρι και σηκώνεται».

Στην συνέντευξή του ο μουσικός αναφέρει:
«Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου. Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια. Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 ετών με πολύ έξυπνο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε πάνω μου. Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα».

»Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα συμβάν, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά. Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε…»

Ο μουσικός επισημαίνει πως «αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει άλλον άνθρωπο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Παλεύω με κρίσεις πανικού».

πηγή: thepressproject.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: