Ο Μητσοτάκης έδωσε εξηγήσεις στον Αναστασιαδη για east med: Δεν αλλάζει τίποτε τον διαβεβαίωσε

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προσέρχονται για τις κοινές δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Μια μακρά και δύσκολη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα, Δευτέρα 8/3, το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Την πρωτοβουλία της επικοινωνίας είχε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της Ελλάδας στο θέμα του east med και να τον διαβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε από τον αρχικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.

Αυτό πάντως που έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία είναι το πως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές την επικοινωνία τους.

Η ανακοίνωση της Κύπρου

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, έγινε αλληλοενημέρωση ενόψει της σύγκλησης από τον ΓΓ των ΗΕ, της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 27 – 29 Απριλίου, καθώς και υπό το φως της επίσκεψης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο και ακολούθως στην Ελλάδα.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν, επίσης, για τις από κοινού δράσεις που θα αναληφθούν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς υλοποίησης του αγωγού EastMed, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βεβαίωσε πως καμία πλευρά ήγειρε θέμα ματαίωσης της κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συμμετάσχει στους εορτασμούς, που θα γίνουν στην Αθήνα, στις 24 και 25 Μαρτίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου, καθώς και την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Αυτή η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Κάιρο έχει μεγάλη σημασία: Παίζονται όλα για όλα για την ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: