Ο Λαπόρτα ξανά πρόεδρος της Μπαρτσελόνα: Πρέπει να σώσει την ομάδα και τον Μέσι

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα epa09058868 EPA/MARTA PEREZ




Τα μέλη της Μπαρτσελόνα εξέλεξαν τον Ζοάν Λαπόρτα ως πρόεδρο του συλλόγου, δίνοντας και πάλι τα «κλειδιά» στον άνθρωπο που ξεχώρισε διοικητικά σε μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της ομάδας, με στόχο να την οδηγήσει εκτός θεσμικής και οικονομικής κρίσης.

Ο Λαπόρτα, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος των Καταλανών από το 2003 έως το 2010, κέρδισε το ηχηρό 57,6% των ψήφων, ενώ ο Βίκτορ Φοντ ήρθε δεύτερος με 31,8% και ο Τόνι Φρέισα τρίτος με 9,1%.

Ο 58χρονος θα διαδεχθεί τον Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο για να αποφύγει την ψήφο μη εμπιστοσύνης από τα μέλη που στράφηκαν εναντίον του, όταν ο Λιονέλ Μεσι αποπειράθηκε να εγκαταλείψει τον σύλλογο τον περασμένο Αύγουστο και όταν η ομάδα ηττήθηκε με το βαρύ 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Ο Μέσι, μάλιστα, ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα που ψήφισαν στις εκλογές, μια μέρα μετά τη νίκη με 2-0 επί της Οσασούνα και την «αναρρίχηση» των «μπλαουγκράνα» στη δεύτερη θέση της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι 51.765 από 109.531 επίσημα μέλη ψήφισαν στις εκλογές, οι οποίες είχαν αναβληθεί τον Ιανουάριο λόγω κορωναϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο «Greek Freak» οδήγησε την Team Lebron στη νίκη επί της Team Durant: Σημείωσε ξεχωριστό επίτευγμα στην καριέρα του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: