O Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε στα γκολ τον μεγάλο Πελέ σε επίσημους αγώνες

File Photo: Ο Cristiano Ronaldo στο τέλος του ματς με την Πόρτο στις 9 Μαρτίου 2021. EPA/ALESSANDRO DI MARCO




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε στις κριτικές όπως συνηθίζει, με γκολ.

Σημειώνοντας χατ-τρικ, χθες στη νίκη (3-1) της Γιουβέντους απέναντι στην Κάλιαρι, ξεπέρασε τα γκολ του Πέλε σε επίσημους αγώνες, όπως αναφέρει το reuters.

Δεδομένου, σημειώνει το πρακτορείο, ότι η FIFA δεν διατηρεί επίσημη κατάταξη για το ποιος είναι στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών, είναι ένα σημείο αναφοράς που αμφισβητείται έντονα.

Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανέφεραν στο παρελθόν, ότι ο Ρονάλντο έσπασε το ρεκόρ όταν έφτασε τα 760 γκολ, καθώς υποτίθεται ότι ξεπέρασε το ρεκόρ του Αυστρο-Τσέχου επιθετικού Γιόζεφ Μπίτσαν.

Ωστόσο, η ομοσπονδία της Τσεχίας , ανέφερε τον Ιανουάριο ότι το σύνολο του Μπίτσαν ήταν στην πραγματικότητα 821 γκολ, μετά από μια ανασκόπηση των στατιστικών του κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που εκτείνεται από το 1931 έως το 1955.

Χθες, ωστόσο, ο Ρονάλντο, αγνόησε αυτά τα στοιχεία, για να ισχυριστεί ότι ήταν πλέον στην κορυφή του σκόρερ.

«Ο αιώνιος και ανεπιφύλακτος θαυμασμός μου για τον κύριο Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ), αυτός είναι ο σεβασμός που έχω για το ποδόσφαιρο στα μέσα του 20ού αιώνα, με οδήγησε να λάβω υπόψη το σύνολο των 767 γκολ, υποθέτοντας τα 9 γκολ του στο πρωτάθλημα του Σάο Πάολο, καθώς και το μοναδικό του γκολ για τη στρατιωτική ομάδα της Βραζιλίας, ως επίσημα γκολ », έγραψε ο Ρονάλντο στο Instagram.

«Σήμερα, καθώς φτάνω στον 770ο επίσημο γκολ στην επαγγελματική μου καριέρα, τα πρώτα μου λόγια πηγαίνουν κατευθείαν στον Πελέ. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης στον κόσμο που δεν έχει μεγαλώσει να ακούει ιστορίες για τα παιχνίδια του, τα γκολ του και τα επιτεύγματά του, και δεν αποτελώ εξαίρεση. Και γι αυτόν τον λόγο, είμαι γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια καθώς μπαίνω στην κορυφή της λίστας σκόρερ του κόσμου, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Πελέ, κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ όταν μεγάλωσα ως παιδί από τη Μαδέρα.»

Ο Πέλε, ο οποίος βοήθησε τη Βραζιλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1958, το 1962 και το 1970, δηλώνει στη δική του σελίδα στο Instagram ότι είναι επικεφαλής της λίστας όλων των εποχών με 1.283 γκολ.

Ο 80χρονος πρώην επιθετικός του Σάντος και ο συμπατριώτης του Ρομάριο σημείωσαν πάνω από 1.000 γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά αυτά τα στατιστικά γκολ με ερασιτεχνικές ομάδες, ανεπίσημους και φιλικούς αγώνες.

Ωστόσο, ο Πέλε συγχαίρει τον Ρονάλντο για το χθεσινό κατόρθωμά του:

«Η ζωή είναι μια μοναχική πτήση. Ο καθένας κάνει το δικό του ταξίδι. Και τι ωραίο ταξίδι έχεις. Σε θαυμάζω πολύ, μου αρέσει να σε παρακολουθώ να παίζεις και αυτό δεν είναι μυστικό σε κανέναν

Συγχαρητήρια για το σπάσιμο του ρεκόρ μου σε επίσημους αγώνες. Η μόνη μου λύπη δεν είναι που δεν μπορώ να σε αγκαλιάσω σήμερα», έγραψε στο Instagram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Νίκησε με 2-1 και πλησίασε την τετράδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: