Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών: Ξεπέρασε και το ρεκόρ του Πελέ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους σε δράση κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βερόνα. Ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός, σε αυτον τον αγώνα έφτασε τα 766 γκολ, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ. EPA / EMANUELE PENNACCHIO, μέσω ΚΥΠΕ




Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον ο νέος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διεθνούς ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Όπως αναφέρεται, στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) της Γιουβέντους στη Βερόνα το Σάββατο, ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός, «έφτασε τα 766 γκολ, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ, που κράτησε 45 χρόνια και 243 ημέρες σχεδόν μισό αιώνα!»

Ο Πελέ, σύμφωνα με τη IFFHS, έγινε κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στις 29 Ιουνίου 1975 όταν σημείωσε 2 γκολ για τον Κόσμο της Νέας Υόρκης στο παιχνίδι εναντίον της Ουάσινγκτον Ντίπλοματς (9-2), στο πλαίσιο του πρωταθλήματος NASL (πρώτη κατηγορία στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή).

Εκείνη την ημέρα έφτασε τα 730 γκολ, ξεπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας. Έκτοτε, ο Πελέ έπαιξε 2 ακόμα χρόνια και αποσύρθηκε το 1977 με 765 γκολ (μετρώντας μόνο εκείνα που σημειώθηκαν σε επίσημα παιχνίδια ανώτερου επιπέδου).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βόννη, Γερμανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

ΝΒΑ: Πέμπτη διαδοχική νίκη για τους Μιλγουόκι Μπακς δια χειρός Αντετοκούνμπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: