Ο Κουφοντίνας σταμάτησε την απεργία πείνας: Δήλωση μέσα από το νοσοκομείο

File photo: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γουιλιαμ Φειθφουλ
Η συνήγορος του καταδικασμένου εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, δημοσιοποίησε δήλωσή του στην οποία χωρίς να το αναφέρει,  προανήγγειλε τον τερματισμό της απεργίας πείνας στην οποία προχώρησε πριν 65 ημέρες.

Λίγη ώρα αργότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, με ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο διοικητής του Ανδρέας Κολοκυθάς, γνωστοποίησε την σταδιακή έναρξη σίτισής του κατόπιν επιθυμίας του

Η δήλωση του Κουφοντίνα μέσα από το νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται είναι αρκετά εκτενής και αναφέρεται σε όσους κινητοποιήθηκαν για να υπερασπιστούν το αίτημά του τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρει ότι “μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας”.

 Η δήλωση Κουφοντίνα:

«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι΄ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα οι προσωπικοί γιατροί του καταδικασμένου τρομοκράτη είχαν εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επεσήμαναν την “οριακή” κατάσταση της υγείας του.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Λαμίας

Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση των προσωπικών γιατρών του Δημήτρη Κουφοντίνα: «Οριακή» η κατάσταση της υγείας του


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: