Ο Εμανουέλ Μακρόν σε εκστρατεία για να γοητεύσει την ελληνική δεξιά, γράφει το περιοδικό Marianne

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε κέντρο αντιμετώπισης της πανδημίας στην πόλη Creteil, έξω από το Παρίσι. EPA, LUDOVIC MARIN, POOL




Στην ιστοσελίδα του περιοδικού Marianne δημοσιεύεται άρθρο του Fabien Perrier με θέμα τις αναφορές του Εμανουέλ Μακρόν στον ελληνικό λαό με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Σε 24 ώρες, μεταξύ 24 και 25 Μαρτίου, ο Γάλλος Πρόεδρος απευθύνθηκε δύο φορές στον ελληνικό λαό. Πολλαπλασίασε τις αναφορές  στην αρχαία Ελλάδα, φλερτάροντας με μια στρεβλή ανάγνωση της Ιστορίας. Αλλά κυρίως, φάνηκε να είναι καλός φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό που έχει στις τάξεις του πρώην στελέχη της τοπικής ακροδεξιάς.

Διπλό χτύπημα για τον Γάλλο Πρόεδρο, στην Ελλάδα, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την  ελληνική επανάσταση. Στις 25 Μαρτίου, ημέρα της εθνικής εορτής, έστειλε ένα μήνυμα στους Έλληνες, ένα βίντεο 4 λεπτών  και 28 δευτερολέπτων, που μεταδόθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Την προηγούμενη μέρα, έδωσε συνέντευξη στην ελληνική δημόσια τηλεόραση ERT στον δημοσιογράφο Νίκο Αλιάγα.

Ο Emmanuel Macron  […], όταν αναφέρθηκε στην επικαιρότητα, ήταν, προφανώς, για να υπενθυμίσει ότι η Γαλλία ήταν σταθερή φίλη της Ελλάδας, ειδικά έναντι της Τουρκίας. 

«Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλούνται  όσον αφορά την ανεξαρτησία τους, τον σεβασμό των συνόρων τους. Αυτό έκανε και η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020 όταν αυτό συνέβη», ανέφερε.

Επιπλέον, θέλησε να διευκολύνει τον Έλληνα εταίρο του, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» που πρότεινε, από τον Ιανουάριο, ο Έλληνας ηγέτης,  ως κλειδί για την επανέναρξη του τουρισμού. 

ΠΗΓΗ: Περιοδικό Marianne

Η ανησυχητική «αγριότητα» της διπλωματικής γλώσσας: Ο “δολοφόνος” Πούτιν και οι ύβρεις Ερντογάν για τον Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: