Ο Δένδιας όρισε τον πρέσβη Κωστόπουλο Ειδικό Απεσταλμένο του ΥΠΕΞ για θέματα Σαχέλ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλάει στη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», στη Βουλή, Αθήνα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Σαχέλ ορίστηκε ο Ευθύμιος-Γεώργιος Κωστόπουλος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή, τόσο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όσο και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο Ε. Κωστόπουλος επέδωσε πριν λίγες ημέρες τα διαπιστευτήρια του ως ο πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στη Σενεγάλη με έδρα το Ντακάρ. Το άνοιγμα της εν λόγω Πρεσβείας αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, όσο και με τη Γαλλοφωνία γενικότερα.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τσίπρας από σεισμόπληκτες περιοχές: Προέχει τώρα να δοθούν οι αποζημιώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: