Ο Μπάιντεν το εννοεί: Θα πολεμήσει τον Πούτιν με όλα τα μέσα, τον αποκάλεσε φονιά * Ανάκληση Ρώσου πρέσβη στη Μόσχα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Όβαλ Όφις. EPA, ERIN SCOTT / POOL




Η διατύπωση «είναι φονιάς, θα πληρώσει» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να ξένισε ως προς την ευθύτητα της διατύπωσης.

Δείχνει όμως ότι ο Τζο Μπάιντεν, εννοεί αυτό που λέει από την αρχή και ότι θα τον πολεμήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει. Άλλωστε το είπε σχεδόν καθαρά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση… πάτησε τη σκανδάλη.

Τον χαρακτήρισε «δολοφόνο χωρίς ψυχή» και αναφερόμενος στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί ανάμιξης της Μόσχας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν σημείωσε: «Θα πληρώσει το κόστος. Θα το δείτε σύντομα».

«Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Το πιο σημαντικό στη διαπραγμάτευση με ξένους ηγέτες, με βάση την εμπειρία μου, είναι να γνωρίζεις καλά τι είναι ο άλλος απέναντί σου», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι προειδοποίησε τον Πούτιν για την απάντηση των ΗΠΑ στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τον περασμένο Ιανουάριο.

«Θα πληρώσει τίμημα», είπε ο Μπάιντεν. «Είχαμε μια μακρά συνομιλία… του είπα «σε ξέρω και με ξέρεις»… εάν επιβεβαιώσω ότι αυτό συνέβη [ρωσική ανάμιξη στις εκλογές] τότε ετοιμάσου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το Κρεμλίνο απάντησε ήδη στις κατηγορίες περί εμπλοκής του στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της 15σέλιδης έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών «αβάσιμο», πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του ετοιμάζεται για νέο γύρο κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της.

Η απάντηση Πούτιν, ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται στην δήλωση που έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Με πληροφορίες από  The Independent και TASS-Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επίθεση σοκ από Μπάιντεν στον Πούτιν: Είναι δολοφόνος, θα δείτε τί τίμημα θα πληρώσει!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: