Ο Μπάιντεν περιμένει το αποτέλεσμα των ερευνών για τον Άντριου Κουόμο: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σε συνέντευξη Τύπου για την πανδημία. EPA, SETH WENIG / POOL POOL PHOTO




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θέλει να δει το αποτέλεσμα της έρευνας για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις να παραιτηθεί έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ερωτηθείς εάν ο Κουόμο πρέπει να παραιτηθεί, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να δούμε τι θα μας δείξει».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από επτά νεαρές γυναίκες και δέχεται αυξανόμενη πίεση μετά και από τις αποκαλύψεις ότι η διοίκησή του υποκαταμέτρησε, ίσως σκοπίμως, τον αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19 τροφίμων σε γηροκομεία στην Πολιτεία.

Την Παρασκευή, δύο Δημοκρατικοί γερουσιαστές της Νέας Υόρκης, ο Τσακ Σούμερ και η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, καθώς και πολλά εκλεγμένη μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, κάλεσαν τον Κουόμο να παραιτηθεί.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ: Κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε ξανά συγγνώμη, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να «παραιτηθεί», στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις αποκαλύψεις τριών γυναικών που τον κατηγορούν για άσεμνη συμπεριφορά.

«Τώρα καταλαβαίνω πως ενήργησα με έναν τρόπο που έκανα ανθρώπους να αισθάνονται άβολα. Δεν το έκανα επίτηδες και ζητώ ειλικρινή και βαθύτατη συγγνώμη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο 63χρονος Δημοκρατικός κυβερνήτης, ένας από τους ισχυρότερους κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών.

«Νιώθω άβολα γι αυτό και ειλικρινά ντρέπομαι γι αυτό», τόνισε.

Κάλεσε και πάλι τους Νεοϋορκέζους να «περιμένουν για να σχηματίσουν γνώμη» τα αποτελέσματα της έρευνας της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης για τις καταγγελίες, σημειώνοντας πως θα συνεργαστεί πλήρως με την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς στην έρευνα της.

Πληροφορίες, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Ο Λευκός Οίκος σπεύδει να σώσει ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες: Φτάνουν κατά χιλιάδες στα νότια σύνορα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: