Ο άθλιος Farage παραμιλά και διακινεί “Fake News”: Οι μετανάστες είναι φορείς του κορωναϊού!

FILE PHOTO: Δεν τους σταματά ούτε η πανδημία. Περισσότεροι από 800 παράνομοι μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα στην Ιταλία. Από το έλεγχο των αρχών προέκυψαν 20 από αυτούς ως φορείς του covid-19 και μεταφέρονται σε καραντίνα. EPA/ELIO DESIDERIO




Εκτενής ανάλυση του Luke McGee στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αναφέρεται στο λαϊκιστή ευρωσκεπτικιστή, Nigel Farage και τη ρητορική του για το μεταναστευτικό μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανάλυση προσδιορίζει τους τρόπους που ο Farage εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων όπως ότι «οι μετανάστες είναι φορείς του κορονοϊού» ή ότι «οι μετανάστες συνδέονται με την τρομοκρατία και το ISIS».

Σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, «έχουμε διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη χρησιμοποιούν φθηνή ρητορική καθιστώντας το μεταναστευτικό ‘σάκο του μποξ’».

Στην Ελλάδα –αναφέρεται στο δημοσίευμα– πολιτικοί χρησιμοποίησαν τον ιό για να δικαιολογήσουν τους κλειστούς προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ στην Ιταλία η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε την άφιξη μεταναστών εν μέσω πανδημίας για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Η Metsola πιστεύει ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτής της ρητορικής είναι η καλλιέργεια εμπιστοσύνης προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Προστασίας Συνόρων – Frontex.

Τονίζεται ότι πολλοί που αναφέρονται στο μεταναστευτικό αγνοούν την πραγματική εικόνα στα σύνορα της ΕΕ, όπως για παράδειγμα το ότι το 2020 σημειώθηκαν οι πλέον λιγότερες αφίξεις από το 2009.

Επίσης ότι η συμφωνία που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία το 2015, χρησιμοποιήθηκε από τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας Erdogan που δέχθηκε μεν να κρατήσει τους μετανάστες στην χώρα του, εκβιάζοντας ωστόσο ανά πάσα στιγμή την ΕΕ ότι «θα τους αφήσει να πλημμυρήσουν την Ευρώπη».

Η ανάλυση συνοδεύεται από φωτογραφία πρόσφυγα με το παιδί της που εγκαταλείπει το φλεγόμενο καταυλισμό στη Μόρια (Σεπτέμβριος 2020), φωτογραφία μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στα τέλη  Φεβρουάριου 2020, καθώς και άλλες φωτογραφίες μεταναστών χωρίς διευκρίνιση συγκεκριμένης τοποθεσίας. 

ΠΗΓΗ: CNN – Migrants could become the new Covid scapegoats when Europe’s borders reopen

Οι Βρετανοί τουρίστες ετοιμάζονται για τις διακοπές τους: Πρόσκληση από τον Θεοχάρη μέσω του Sky News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: