Ο αγώνας της Lee Durell για τη διάσωση του Ερημίτη στην Κέρκυρα: Δεν της απαντούν οι Έλληνες πρωθυπουργοί

Η οικογένεια Durrell έχει αποστείλει τρείς συνολικά επιστολές σε Έλληνες πρωθυπουργούς για το ζήτημα της διάσωσης του Ερημίτη. Φωτογραφία via erimitis.gr




«Η οικολόγος, συγγραφέας και χήρα του Gerald Durrell μιλά για την αγώνα της να σώσει μέρος των ακτών του νησιού από την τουριστική υπερανάπτυξη».

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα The Telegraph, (κείμενο Joe Shute), η οικογένεια Durrell έχει αποστείλει τρείς συνολικά επιστολές σε Έλληνες πρωθυπουργούς για το ζήτημα της διάσωσης του Ερημίτη.

Η πρώτη φορά ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ο φυσιοδίφης, οικολόγος και συγγραφέας Gerald Durrell εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα συγκροτήματα μαζικού τουρισμού που άρχισαν να εμφανίζονται στο νησί.

Οι δύο άλλες επιστολές εστάλησαν από την Lee Durrell, η μία το 2017 και η άλλη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν λίγες εβδομάδες, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί η «καταστροφή αυτού που η ίδια περιγράφει ως «κορωνίδα των ελληνικών βιότοπων».

Ως τώρα δεν έχει λάβει απάντηση. To 2017 η περιοχή δημοπρατήθηκε στην εταιρεία NCH η οποία σκοπεύει να κατασκευάσει το έργο Kassiopi. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι το έργο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ενώ θα επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον χάρη στο φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό του.

Το έργο έχει λάβει την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το έχει χαρακτηρίσει μοντέλο ανάπτυξης για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας. Στο έργο αντιδρούν ντόπιοι αλλά και πλούσιοι ξένοι που έχουν κάποια σχέση με το νησί, όπως ο Βρετανός Nat Rothschild και ο Γερμανός Jörg Rockenhäuser.

Μια πρόταση αγοράς της περιοχής δεν έγινε δεκτή και η νομική προσφυγή είναι ακόμα σε εξέλιξη. Καταλήγοντας το δημοσίευμα τονίζει την αποφασιστικότητα της Lee Durrell να συνεχίσει τον αγώνα και την πεποίθησή της ότι και ο Gerald Durrell θα αντιδρούσε σθεναρά στην τουριστική ανάπτυξη «μιας από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές της Ελλάδας», όπως περιγράφει η ίδια την περιοχή στην επιστολή της.

ΠΗΓΗ: The Telegraph, Joe Shute – My fight to save an idyllic Corfu paradise from developers

Ο Μιχάλης ο Ψύλος δεν κάθεται ήσυχος: Κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, η «Δεσποινίς Στεφανόπολι»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: