Ντόρα Μπακογιάννη: Η Τουρκία φοβάται τις σχέσεις Μητσοτάκη – Μπάιντεν

File photo: Η βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συμμετέχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Αθήνα Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Εννοείται ότι η Τουρκία φοβάται πάρα πολλά γιατί ξέρει πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση και με τον Μπάιντεν και με την Επιτροπή Εξωτερικών η οποία είναι πανίσχυρη με τον Μενέντες» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείσα για το εάν είναι πιθανή μια  συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως πάντα υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά σε κάθε περίπτωση μια τέτοια συνάντηση πρέπει να προετοιμαστεί καλά.

«Η Ελλάδα δεν φοβάται ποτέ τον διάλογο» τόνισε.

Δυστυχώς για τον πρόεδρο Ερντογάν, αυτή η εθνικιστική στροφή που έχει κάνει δεν του έφερε τα αναμενόμενα δημοσκοπικά, ζούμε αυτή τη στιγμή, τα αποτελέσματα της πολιτικής του πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως ο Τούρκος Πρόεδρος ήθελε να τα έχει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν του αναγνώρισε κανείς αυτό το δικαίωμα» συνόψισε εκτιμώντας πως τώρα ο Ερντογάν βρίσκεται πάρα πολύ πιεσμένος ανάμεσα σε Ρωσία και Αμερική, χώρες οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν πιέζουν.

Όπως εξήγησε η κ. Μπακογιάννη, και οι Ρώσοι δεν είναι παιδάκια και οι Αμερικάνοι ιδιαίτερα με τον Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια χώρα που θέλουν να ανήκει στην Δύση, να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο.

Την ίδια ώρα και οι τελευταίες ευρωπαϊκές αποφάσεις είναι πολύ συγκεκριμένες ως προς το μήνυμα του στον Ερντογάν, επεσήμανε η βουλευτής.

  • «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία διάβασε σωστά αυτά που οι Ευρωπαίοι της είπαν», δήλωσε συγκεκριμένα.

Η κ. Μπακογιάννη συνόψισε πως αυτό που επιθυμούμε στρατηγικά είναι να έχουμε έναν γείτονα που να αποδέχεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και αντ`αυτού στο τώρα έχουμε μια Τουρκία που σαφώς παρανομεί.

«Η βούληση μας όμως είναι να την φέρουμε σε κάποιο λογαριασμό» , κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα ενόψει του «ελληνοτουρκικού» μήνα: Μέσω της Μουφτείας της Ξάνθης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: