Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Μετασεισμός και “θετική εξέλιξη” λένε οι ειδικοί

File photo: Κατεστραμμένη εκκλησία στο χωριό Κουτσόχερο Λάρισας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.57 με επίκεντρο 19 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέος σεισμός, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δραστηριότητα που προκλήθηκε από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε την  ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3  Ρίχτερ της περασμένης Τετάρτης,  3 Μαρτίου και ακολουθήθηκε από έναν ακόμη σεισμό 5,9 Ρίχτερ την περασμένη Πέμπτη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ αμέσως μετά την νέα σεισμική δόνηση ότι πρόκειται για “θετική εξέλιξη” καθώς πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία του κυρίως σεισμού των 6,3 ρίχτερ.

Μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6,3 βαθμών χαρακτήρισε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης την σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους και ήταν κάτι που αναμέναμε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες σε όλη την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: