Νέο βίντεο από τη στιγμή που ο σεισμός χτυπά τη Θεσσαλία, ενώ συγκλονίζει η περιγραφή του δασκάλου

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε το OnLarissa.gr




Με εκατοντάδες κατοίκους να έχουν διανυκτερεύσει σε δύσκολες συνθήκες μέσα σε σκηνές, στα αυτοκίνητά τους  ή σε ξενοδοχεία, το φως της ημέρας αποκάλυψε σε πλήρη έκταση τις ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος στη Θεσσαλία.

Ηδη από το πρωί έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε δημόσια κτίρια και η καταγραφή των ζημιών, ενώ στο φως έρχονται νέα βίντεο από τη στιγμή της επέλασης του σεισμού.

Σε ένα από αυτά, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε επιχείρηση στη Λάρισα κατέγραψε τις σκηνές πανικού του ιδιοκτήτη όταν ξεκίνησε ο σεισμός με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα σε Ελάσσονα και Τύρναβο στις 12.15 το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Την ίδια στιγμή, ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου που κατάφερε να απομακρύνει με ασφάλεια 63 μαθητές μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τις στιγμές:

«Πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, απλά το καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί και εγώ ως διευθυντής που έχει την ευθύνη των 63 μαθητών μου και των δέκα δασκάλων που ήταν εχτές στο σχολείο. Κάναμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε, να εφαρμόζουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Ο σεισμός ήταν ισχυρός και πρωτόγνωρος για την περιοχή. Το κτίριο χόρευε. Η ψευδοροφή κατέρρευσε και τους δύο ορόφους. Το κτίριο σκοτείνιασε από τη σκόνη. Τα παιδιά και οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Μπήκαν κάτω από τα θρανία τους», περιέγραψε ο κ. Λέτσος.

«Από το γραφείο μου βρέθηκα στον επάνω όροφο σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μέσα στο σκοτάδι, προσπάθησα να τους ηρεμήσω. Σταμάτησε κάποια στιγμή να κουνάει και εκεί έδωσα εντολή να βγουν όλοι από τις αίθουσες με τους δασκάλους τους. Έλεγξα όλες τις τάξεις να δω αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος μαθητής, και αφού διαπίστωσα ότι είναι όλοι έξω βγήκα και εγώ και μετρηθήκαμε όλοι. Δεν υπήρξε ούτε γρατσουνιά και αυτό είναι το ευτύχημα μέσα στη δυστυχία μας. Το κτίριο είναι κατεδαφιστέο. Με τους μετασεισμούς έπεσαν και άλλα κομμάτια από την οροφή. Τα πράγματα των δασκάλων είναι μέσα στο σχολείο. Η καταστροφή στο εσωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο ίδιος.


Καφέ νερό στη Λάρισα

Πρόβλημα στο μεταξύ υπάρχει με την ποιότητα του νερού στην Λάρισα, καθώς από το πρωί οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως το νερό που αναβλύζει από τις βρύσες τους είναι καφέ και φυσικά δεν είναι πόσιμο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΛ αναφέρει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου. Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές. Τονίζεται επίσης ότι από τη ΔΕΥΑΛ είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Με πληροφορίες από MEGA, OnLarissa.GR

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Μήνυμα – «εμβόλιο» αισιοδοξίας από Μητσοτάκη για το 1.000.000 εμβολιαστικών δόσεων [βίντεο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: