Μόνο lockdown δεν θυμίζουν οι εικόνες από την Ξάνθη: Γλέντια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με μπουζούκια και λουλούδια

Εικόνα από των καρναβαλιστές της Ξάνθης. Φωτογραφία μέσω του YouTube




Γλέντια, μουσικές βραδιές και πάρτι διοργανώνονται σε διάφορα μέρη της χώρας παρά το lockdown που είναι σε εφαρμογή και τα αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Στη Ξάνθη οι καρναβαλιστές δεν καταλαβαίνουν τίποτα…

Χαρακτηριστική, όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN, είναι η περίπτωση ενός νυχτερινού κέντρου της Αθήνας, το οποίο μάλιστα επισκέπτονταν κανονικά οι θαμώνες, ενώ είχε και τραγουδίστρια.

Το μαγαζί λειτουργούσε κανονικότατα, με ζωντανή μουσική και θαμώνες, ενώ πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για την παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, επ’ αυτοφώρω βρέθηκαν 20 θαμώνες, μια τραγουδίστρια, σερβιτόροι και δύο αλλοδαποί «πορτιέριδες». Το κέντρο διασκέδασης παρακολουθούνταν επί μέρες. Μάλιστα, το εν λόγω μαγαζί έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης είναι και η διοργάνωση ενός πάρτι σε βίλα στη Θεσσαλονίκη που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες, διοργανωτής ήταν ένας 24χρονος, ο οποίος μίσθωσε διώροφη βίλα στο Μεσημέρι, με σκοπό τη διεξαγωγή πάρτι.

Η δυνατή μουσική πρόδωσε τους καλεσμένους. Στο σημείο βρέθηκαν οι αστυνομικοί και προχώρησαν σε επιβολή προστίμων. Στους πέντε συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ στον 24χρονο διοργανωτή οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του παράλληλα με πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

  • Απίστευτες εικόνες στη Ξάνθη: Στους δρόμους οι καρναβαλιστές παρά το lockdown

Τεράστια εντύπωση προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στους δρόμους και να γιορτάζει το καρναβάλι παρά το lockdown και τα αυστηρά μέτρα που είναι σε ισχύ για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση ήταν αυξημένη στους δρόμους από νωρίς το απόγευμα παρά το γεγονός ότι λόγω της κατάστασης δεν ήταν προγραμματισμένη καμία εκδήλωση. Δεκάδες ήταν ωστόσο οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά.

Πρόκειται για μια εικόνα που θυμίζει προ-κορονοϊού εποχές, ενώ, όπως γράφει τo xanthinea, δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορονοϊός». Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.

Θα πετάξουμε χαρταετό εν μέσω lockdown: Αυστηρά τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: