Μην κλείσετε ακόμη διακοπές, λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς: Υπομονή μέχρι Απρίλιο

FILE PHOTO: Αεροσκάφος πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, Λονδίνο, Βρετανία. EPA/NEIL HALL




Ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς δήλωσε το πρωί ότι ελπίζει πως τα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών στο εξωτερικό θα επιτραπούν από τις 17 Μαΐου, αλλά σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς για να αρχίσουν οι κρατήσεις.

Μιλώντας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ο κ. Σαπς δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της 17ης Μαΐου για διακοπές στο εξωτερικό, όπως ορίζει το χρονοδιάγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης για έξοδο από το lockdown.

Αλλά όπως είπε, αυτή είναι η νωρίτερη πιθανή ημερομηνία για επανέναρξη των ταξιδιών και «δεν υπάρχουν «απόλυτες εγγυήσεις», καθώς όπως με τα πάντα εν μέσω πανδημίας «δεν μπορούμε να πούμε κάτι με βεβαιότητα». Επανέλαβε πολλές φορές ότι «όλα εξαρτώνται από την πορεία του κορωνοϊού».

Ο κ. Σαπς υπενθύμισε στους Βρετανούς ότι έως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό είναι παράνομα και τους κάλεσε να κάνουν υπομονή πριν αρχίσουν τις κρατήσεις έως τις 12 Απριλίου.

«Από όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, η Ομάδα Εργασίας για Διεθνή Ταξίδια της οποίας προΐσταμαι θα παρουσιάσει την έκθεσή της στις 12 Απριλίου», είπε ο Βρετανός Υπουργός, εξηγώντας ότι η έκθεση θα περιλαμβάνει συστάσεις για το πότε και πώς θα μπορέσουν να επιτραπούν ξανά τα ταξίδια αναψυχής.

Αυτό, πρόσθεσε, θα άφηνε τουλάχιστον κάτι παραπάνω από έναν μήνα για τους Βρετανούς να κλείσουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε, αλλά συνεργάζομαι με διεθνείς εταίρους, τόσο κυβερνήσεις όσο και οργανισμούς, για να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε», συμπλήρωσε ο κ. Σαπς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΓΒΑ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Ισπανία μπορεί να αρχίσει από τον Μάιο να χρησιμοποιεί διαβατήρια εμβολιασμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: