Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Ο Μητσοτάκης θα κληθεί από τους πρώτους στην Ουάσιγκτον * Η σχέση έχει πλέον… φτερά

Ο δημοσιογράφος αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με τη Νίκη Λυμπεράκη




Την εκτίμηση ότι η στρατηγική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα έχει πλέον φτερά καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν ξεπέρασε εαυτόν, διατύπωσε ο δημοσιογράφος – αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η χθεσινή μέρα , σημείωσε, ήταν εντυπωσιακή κυρίως από πλευρά ουσίας. Η στάση των αμερικανών έχει πολλούς λόγους αλλά πρωτίστως στρατηγικούς.

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν χθες αυτός ο παλιός πολύ καλός πολιτικός που έχουμε γνωρίσει και έχει δώσει απίστευτες μάχες για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πλέον πως σκέφτεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Τουρκία. Και είπε ότι ο κ. Μπάιντεν αργεί να κάνει το τηλεφώνημα στον Ερντογάν, δίνοντας την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν θέλει να το κάνει.

Οι Τούρκοι έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες ώστε να γίνει το τηλεφώνημα την ίδια ημέρα με τον κ. Μητσοτάκη, όπως θα γινόταν παλιότερα. Όμως, ολα τα ταμπού έσπασαν χθες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου η επικοινωνία των δύο ανδρών ήταν καταπληκτική και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσε.

Σημείωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον θα είναι από τις πρώτες ξένου ηγέτη, μόλις λυθεί το θέμα της πανδημίας.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Κίνας στην Αθήνα, είπε ότι θα παρακολουθείται πολύ στενά από τις ΗΠΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Ο Λευκός Οίκος ξεπέρασε κάθε προσδοκία – Καθαρά μηνύματα από τον Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: