Μία σύλληψη μετά το χθεσινό μπρα ντε φερ έξω από το ΑΠΘ

Κρεμασμένα πανό έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ που τελεί υπό κατάληψη, Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021. Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου περιμετρικά του Ιδρύματος είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το βράδυ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί εδώ και μέρες υπό κατάληψη. Λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις πέντε προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του 23χρονου συλληφθέντα αφορά τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ο ίδιος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ επιπλέον τού επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περί κορονοϊού, όπως επίσης σε καθένα από τους υπόλοιπους τέσσερις προσαχθέντες.

Στο μεταξύ, πριν από τα μεσάνυχτα, ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει -μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης- στο πανεπιστημιακό campus. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο πάρκο απέναντι από τη Φιλοσοφική Σχολή προέβησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Παύθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ για το κωρονoπάρτι στην HELEXPO

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: