Μετά από 24 ώρες αφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε ως «ατυχή» την δήλωση Δρίτσα για τη «17Ν»

File Photo: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Με καθυστέρηση περίπου 24 ωρών και αφού είχε προηγηθεί σάλος αντιδράσεων ο ΣΥΡΙΖΑ

αποδοκίμασε την δήλωση του κ. Θοδωρή Δρίτσα χαρακτηρίζοντάς την ως «ατυχή».

Στην ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου αναφέρει:

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Τι είπα, τί εννοούσα…

Νωρίτερα o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο OPEN TV, είχε προσπαθήσει εκ νέου να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, δίχως ωστόσο να αποφύγει και πάλι ορισμένους προβληματικούς ισχυρισμούς, καθώς καταλόγισε στην «δεξιά παράταξη» ρεβανσισμό στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Απέδωσε πάντως την παρανόηση της δήλωσής του στον ελλειπτικό τρόπο με τον οποίο την διετύπωσε.

Οσον αφορά στο νόημα της τοποθέτησής του, το εξήγησε ως εξής: «Είπα ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί. Δεν είπα ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε. Διατύπωσα αυτό που πιστεύω. Ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό είναι το αληθές νόημα όχι όσων είπα ή δεν είπα αλλά της συνολικής αξιολόγησής μου και της άποψής μου. Επίσης, δεν προσέβαλα τη μνήμη των νεκρών». (Δείτε εδώ αναλυτικά το βίντεο με τις σημερινές του δηλώσεις).

Ο κ. Δρίτσας προσήψε πάντως στην «δεξιά παράταση» τάσεις ρεβανσισμού, επειδή, όπως είπε, τα περισσότερα θύματα της 17Ν προέρχονταν από το χώρο της.

«Κατανοώ και τον θυμό και την αγανάκτηση αλλά και την αίσθηση, όπου υπάρχει ενδεχομένως, μίας ανάγκης εκδίκησης», σημείωσε και για να στηρίξει τη θέση του κατέφυγε ακόμη και στη δεκαετία του 1980 χρεώνοντας στη ΝΔ την «υπόδειξη» ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, των Ανδρέα Παπανδρέου και Περικλή Κοροβέση.

«Είναι η δεξιά παράταξη που πάντα ρέπει προς την πολιτική εκμετάλλευση -και της τρομοκρατίας- εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. Αυτή η ίδια παράταξη κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17Ν» και μετά τον Περικλή Κοροβέση, και τώρα η κυρία Πελώνη λέει ‘αυτόκλητο συνήγορο του Κουφοντίνα’ τον Τσίπρα. Αυτά είναι τα δηλητηριώδη».

Πελώνη: Αδιανόητες δηλώσεις

Σχετικά με την υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε σημερινές της δηλώσεις (στον ΣΚΑΪ) δήλωσε πως δεν είναι η κυβέρνηση που τον αναγκάζει να συνεχίσει την απεργία πείνας και ότι ο κατάδικος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα ανέφερε πως είναι «αδιανόητες και προσβλητικές και ότι «με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται».

Με πληροφορρίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, OPEΝ, ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διακοπή ποινής για Κουφοντίνα λόγω του κινδύνου που διατρέχει η ζωή του θα ζητήσει η Κούρτοβικ

Απίστευτος καυγάς για τον Κουφοντίνα, στα “κάγκελα” η Ν.Δ.: Σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του αμετροεπή Δρίτσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: