Λάδι στην φωτιά έριξε ο Τούρκος Υπουργός στα κατεχόμενα: Μίλησε για βιομηχανική αυτάρκεια

FILE PHOTO: Tα διαβατήρια ή οι ταυτότητες πολλών σεισμόπληκτων χάθηκαν κάτω από τα ερείπια και τους παραχωρούνται εκ κάποια άλλα έγγραφα αντί ταυτότητας. Φωτογραφία: Αρχείο Hellas Journal/ ΚΥΠΕ




Ο Ερχάν Αρικλί είχε συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Hasan Buyukdede ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τριήμερη παράνομη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας.

Ο Αρικλί είπε ότι συζήτησαν θέματα βιομηχανίας και τεχνολογίας, καθώς και έργα υποδομής που απαιτούνται για τη βελτίωση και ανάπτυξη οργανωμένων βιομηχανικών ζωνών και τη δημιουργία μιας βιομηχανίας προσανατολισμένης στις εξαγωγές. «Στη συνέχεια θα υπογράψουμε τις απαραίτητες συμφωνίες κατά την επίσκεψή μας στην Τουρκία», είπε.

Πρόσθεσε ότι τα τ/κ προϊόντα πρέπει να πωλούνται και ανέφερε ότι για αυτό το λόγο είναι σημαντικές οι εξαγωγές.

«Η δημιουργία οργανωμένων βιομηχανικών ζωνών για εξαγωγές είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας», είπε.

Ο Αρικλί είπε ότι το παράνομο ψευδοκράτος σχεδιάζει τον δικό του οδικό χάρτη και πρόσθεσε ότι η παραγωγικότητα είναι σημαντική όταν γίνεται λόγος για λύση δύο κρατών.

Ο Buyukdede είπε ότι θα αξιολογήσουν πώς τα κατεχόμενα θα μπορούν να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους και να πάρουν μια θέση στο παγκόσμιο εμπόριο. Πρόσθεσε ότι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ούτως ώστε να καταστεί το ψευδοκράτος αύταρκες.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνολικά 382 κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο την Τετάρτη, 218 οι νοσηλευόμενοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: