Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής: Κούδας, Χατζηπαναγής και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες

File Photo Ο θρύλος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας ΑΠΕ-ΜΠΕ




Γιώργος Κούδας και Βασίλης Χατζηπαναγής, βρίσκονται στην παγκόσμια κατάταξη που δημοσιεύει σήμερα για πρώτη φορά η  Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Πρόκειται για τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες (45 ετών και άνω) που αγωνίστηκαν σε παιχνίδια ανώτερου επιπέδου.

Λαμβάνονται υπόψη μόνο παίκτες από 100 ισχυρότερα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ φέρουν αριθμό στην σχετική κατάταξη μόνο οι παίκτες που ήταν ενεργοί την ημέρα του ματς. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας παίκτης τελείωσε την καριέρα του και συμμετείχε σε ένα παιχνίδι αρκετά χρόνια αργότερα μόνο για αφιέρωμα ή άλλο σκοπό, συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη αλλά, δεν κατατάσσεται.

«Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτές εξακολουθούν να είναι ενδιαφέρουσες και περιλαμβάνονται επίσης στον γενικό πίνακα, πέρα από την κατάταξη», αναφέρει η IFFHS. Εκεί ανήκουν ο Γιώργος Κούδας, που αγωνίστηκε σε ηλικία 48 ετών και 301 ημερών στις 20.09.95 στην φιλική ήττα (0-2) από τη Γιουγκοσλαβία και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, που έπαιξε σε ηλικία 45 ετών και 49 ημερών, στις 14.12.99 στο φιλικό με την Γκάνα (1-1)

Χαρακτηριστικό επίσης, το παράδειγμα του Μεξικανού Σαλβαδόρ Ρέγες που εμφανίστηκε το 2008 σε παιχνίδι της Primera División του Μεξικού στην ηλικία των 71 ετών και 121 ημερών, ως μέρος ενός αφιερώματος που διοργάνωσε ο σύλλογος Σίβας Γκουανταλαχάρα. Ο Ρέγες αγωνίστηκε συμβολικά για 50 δευτερόλεπτα στη νίκη (3-0) εναντίον της Πούμας.

Πρώτος στην αρίθμηση της κατάταξης ο Ιάπωνας Καζουγιόσι Μιούρα, με ηλικία 54 ετών και 12 ημερών, στην ήττα (0-2) της ομάδας του Γιοκοχάμα από την Ουράβα Ρεντ Ντάιμονς. Πριν από αυτόν, το ρεκόρ κρατούσε για 53 χρόνια ο διάσημος Αγγλος, Στάνλεϊ Μάθιους, ο οποίος με τη Στόουκ, έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι στο αγγλικό πρωτάθλημα 5 ημέρες μετά τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων του, στη νίκη (3-1) εναντίον της Φούλαμ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τον Σπανούλη θέλει αρχηγό της εθνικής μπάσκετ ο Ρικ Πιτίνο: Τι λέει για τον Παναθηναϊκό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: