ΚΚΕ: Το μπαράζ λογοκρισίας στο fb διαψεύδει τις μεγαλοστομίες περί «ελευθερίας των social media»

Φωτογραφία από τη νέα συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης. Photo HELLAS JOURNAL




«Τα τελευταία 24ωρα, με επίκεντρο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Facebook “παγώνει” λογαριασμούς, και λογοκρίνει αναρτήσεις χρηστών« αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ  υπογραμμίζει ότι το fb «λογοκρίνει ακόμα και αναρτήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου, όπως φωτορεπορτάζ από κινητοποιήσεις, με την αιτιολογία ότι αυτές οι αναρτήσεις “παραβιάζουν τους όρους σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις”».

Στην ανακοίνωσή του προσθέτει: «Αυτό το μπαράζ λογοκρισίας έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά και κυρίως στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο φίμωσης, που διαμορφώνουν ευρωενωσιακές οδηγίες και νόμοι των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφορά την εφαρμογή λογοκρισίας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα social media, μέσα από διατυπώσεις και έννοιες “λάστιχο”. Είναι το ίδιο πλαίσιο που σε άλλες χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε φυλάκιση καλλιτεχνών για το περιεχόμενο του έργου τους».

«Αυτές οι εξελίξεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες περί «ελευθερίας των social media» και επιβεβαιώνουν ότι τα social media είναι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί κι ανήκουν σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, που καθορίζουν το περιεχόμενό τους, ειδικά για κρίσιμα ζητήματα, με βάση τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους».

«Τελικός αποδέκτης αυτού του πλαισίου και των πρακτικών είναι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και η δράση του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

To Facebook έσβησε φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από πορεία για τον Κουφοντίνα: Μπλόκο και σε σχόλια χρηστών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: