Διμέτωπα πυρά ΚΚΕ για τη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

File photo: Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. Φωτογραφία: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ανακοίνωση για την αντιπαράθεση σήμερα στην Βουλή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσπίπρα εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Αφού απέκλεισαν, με παράτυπο τρόπο, όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, Μητσοτάκης και Τσίπρας επιδόθηκαν στο γνωστό σκηνικό της αποπροσανατολιστικής πόλωσης, αλλά και της αμοιβαίας στήριξης» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Κυρ. Μητσοτάκη-Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.

«Ο μεν Μητσοτάκης προσπάθησε να ενοχοποιήσει το λαό και τη δίκαιη διαμαρτυρία του για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως οργανωτή των κινητοποιήσεων, γιατί πολύ απλά είναι ο βολικός και ο χρήσιμος «αντίπαλος» στο δικομματικό παιχνίδι. Ο δε Τσίπρας προσπάθησε να εμφανίσει την αστυνομική βία ως ζήτημα εμμονών κι ανεκπαίδευτων αστυνομικών που «βράζει το αίμα τους» κι όχι ως στρατηγική επιλογή, που την υπηρέτησε και η δική του κυβέρνηση. Και οι δυο μαζί προσέφεραν πλήρη κάλυψη στο θεσμικό, νομοθετικό και επιχειρησιακό πλαίσιο της καταστολής που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο επεκτείνεται», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος που υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Υ.Γ.: Όσο για την κακοποίηση της ιστορίας: Ούτε η ΝΔ νομιμοποίησε το ΚΚΕ, το νομιμοποίησαν de facto οι αγώνες και το αίμα του, ούτε ο μνημονιακός, ευρώΝΑΤΟϊκός και νεοΠΑΣΟΚικός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνεχιστής των ηρωικών αγώνων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μέτρα Μητσοτάκη για αστυνομική βία: Κάμερες στους ένστολους, ειδικός Συνήγορος για την αυθαιρεσία


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: