ΚΚΕ: Επιβάλλουν φόρους σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος για την πριμοδότηση των ευρωπαϊκών ομίλων

File Photo Στιμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




«Τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα μέσω των ιδίων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»…

… επισημαίνει, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την ομιλία του ευρωβουλευτή του κόμματος, Λευτέρη Νικολάου- Αλαβάνου στην κοινή συζήτηση για τη «μεταρρύθμιση των ιδίων πόρων της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην ομιλία του ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ότι «όσο κι αν προσπαθούν τα αστικά επιτελεία να τους ντύσουν με “φιλο-περιβαλλοντικό” περιτύλιγμα για να τους αποδεχτούν οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι πόροι είναι αντιλαϊκοί φόροι σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος για να εξοφληθούν “Ταμείο Ανάκαμψης” και ΠΔΠ που θα ξεκοκαλίσουν οι όμιλοι».

«Η συζήτηση για τους λεγόμενους ίδιους πόρους αποδεικνύει ότι στη λυκοσυμμαχία καπιταλιστικών κρατών και μονοπωλίων, “τσάμπα γεύμα” υπάρχει μόνο για τους μεγάλους ομίλους, που ΕΕ και κράτη-μέλη χρηματοδοτούν αδρά με αφορμή την πανδημία και με στόχο να θωρακιστεί η κερδοφορία τους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Οι ίδιοι πόροι είναι κομμάτι του σκληρού “λογαριασμού” που θα φορτωθούν οι λαοί, ενώ τμήματά τους όπως οι ψηφιακοί φόροι, ο φόρος άνθρακα, αξιοποιούνται περαιτέρω για πριμοδότηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στη σφοδρή αντιπαράθεση με τους ανταγωνιστές τους από ΗΠΑ-Κίνα, με το κόστος να μετακυλίεται ξανά στο λαό», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υπογράμμισε καταλήγοντας:

«Οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της ΕΕ και των κυβερνήσεων να βρουν απέναντί τους την οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, διεκδικώντας να μην ξαναπληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τη δημιουργούν πάντα: τα μονοπώλια και το κράτος τους».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Nέο «όχι» από τη Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: