Κάτι δεν κολλάει: Ενώ οι ειδικοί βλέπουν 3.000 κρούσματα την ημέρα, η κυβέρνηση σχεδιάζει «ηρωική έξοδο»

Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωναϊό χθες, από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR




Την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι έρχονται 3.000 κρούσματα κορωναϊού την ημέραμε την κατάσταση στα νοσοκομεία να είναι οριακή, η κυβέρνηση προαναγγέλλει άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και σε δεύτερο χρόνο και της εστίασης.

Ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Τρίτη (9/3) τα κρούσματα ήδη από το μεσημέρι έχουν ξεπεράσει τα 2.200 η κυβέρνηση επιμένει να ανακοινώνει καθημερινά ότι επίκειται η «απελευθέρωση».

Προφανώς αυτό γίνεται για λόγους κυρίως ψυχολογικούς καθώς με τον τρόπο αυτό συντηρείται η ελπίδα.

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας, σήμερα, στα Παραπολιτικά 90.1, αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ο διευκρίνισε πως θα ανοίξει κανονικά και όχι με click away αλλά με αποστολή sms που θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί κάποιος να κάνει τις αγορές του.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα η βρετανική μετάλλαξη του κορωναϊού εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη τη χώρα με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι προκαλεί νόσο 14 ημερών αντί για 8. Είναι κατά 50% πιο μεταδοτική και για το λόγο αυτό προσβάλλει άτομα νεότερης ηλικίας.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα και φέρουν συνδυασμό μεταλλάξεων, της νοτιοαφρικανικής και της βραζιλιάνικης.

Πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία τους με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς, καθώς η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία, ιδιαίτερα σε αυτά της Αττικής, είναι εντελώς οριακή, με 40-60 εισαγωγές ασθενών Covid σε κάθε εφημερία, ενώ επικρατεί προβληματισμός για τις μεταλλάξεις. Το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία 145 ασθενείς με κορωναϊό, μετέδωσε η ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο.

Στο 91% βρίσκεται η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής, ενώ στο 100% η πληρότητα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Γεννηματά”. Επίσης χθες προστέθηκαν 30 κλίνες εντατικής στο ΚΑΤ.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε σήμερα να ανακοινώσει την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το Ιατρικό Περιστερίου και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, που παραχωρούνται στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Στερεύουν από δυνάμεις τα δημόσια νοσοκομεία: Στο ΕΣΥ εκτάκτως δύο ιδιωτικές κλινικές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: