«Καθάρισε» μέσα σε ένα ημίωρο η ΑΕΚ: Επικράτησε εύκολα με 2-0 του Απόλλωνα

File Photo: Ο παίκτης της ΑΕΚ Καρίμ Ανσαριφάρντ (Α) σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τους συμπαίκτες του. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Μια… κανονική ΑΕΚ εμφανίστηκε μετά από καιρό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε εύκολα 2-0 του Απόλλωνα με σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (7΄,25΄).

Έτσι με την ολοκλήρωση της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, η Ένωση «έπιασε» τον Αρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 48 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Το απόλυτα ορθολογικά 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς. Οι Λιβάι Γκαρσία, Χρήστος Αλμπάνης έκαναν ό,τι ήθελαν στις πτέρυγες και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα άκρως παραγωγικό ημίχρονο με δύο γκολ, ένα δοκάρι και άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες. Στο 7΄ ο Γκαρσία «χόρεψε» τους αμυντικούς του Απόλλωνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρίμ Ανσριφάρντ που άνοιξε το σκορ.

Στο 25΄ ο Αλμπάνης με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ έγραψε το 2-0. Και τα δυο γκολ σε κενή εστία για τον Ιρανό που έσπασε τη «γκίνια» καθώς δεν είχε σκοράρει τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα. Ο Απόλλωνας έμοιαζε να έχει συμβιβαστεί με την ήττα, ενώ η ΑΕΚ δεν έδειχνε να «καίγεται» για να αυξήσει το σκορ. Μια κακή εκτέλεση του Σάκχοφ στο 59΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου ήταν η μοναδική φάση και στις δύο εστίες μέχρι τη συμπλήρωση 80 λεπτών.

Τότε ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή στο σχηματισμό της ΑΕΚ (3-4-3) και κυριάρχησε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ, εκτός από τη νίκη, κρατάει το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από επτά αγώνες και το 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (31/1).

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Νταντσένκο, Γκαρσία – Λαγός, Ιωαννίδης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία, Αλμπάνης (78΄ Νεντελτσεάρου), Μάνταλος (67΄ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουρστ, Μπρούσιτς (64΄ Φατιόν), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Κολ, Λαγός (64΄ Φερνάντεθ), Ιωαννίδης, Κάλισιρ (46΄ Τσαμπούρης), Σλίβκα (46΄ Μουνιέ), Νταουντά (78΄ Μπεντινέλι)

* Στην όγδοη δεκαετία της ζωής του βαδίζει από σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έκλεισε τα 70 και οι παλαίμαχοι του έστειλαν τις ευχές τους: «Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για τα γενέθλιά του στον διοικητικό ηγέτη της ομάδας μας Δημήτρη Μελισσανίδη. Να είναι υγιής, δυνατός, ακμαίος με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα μάχιμος για το μεγαλείο της ΑΕΚ».

* Στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας κλήθηκε ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου. O 24χρονος αμυντικός κλήθηκε για τα τρία ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Οι Ρουμάνοι αντιμετωπίζουν τη Βόρεια Μακεδονία στις 25 Μαρτίου, τη Γερμανίας τρείς μέρες μετά και την Αρμενία στις 31 Μαρτίου.

Χιμένεθ: Θα μπορούσε να είναι 4-0 στο ημίχρονο

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονου του αγώνα με τον Απόλλωνα, όταν κι έβαλε τις βάσεις για την άνετη νίκη της με 2-0, εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας πως στο συγκεκριμένο διάστημα οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει τέσσερα γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

-Για την εμφάνιση της ΑΕΚ:

«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Έχουμε να δούμε από τον Γενάρη παρόμοιο παιχνίδι. Στην ίδια γραμμή με το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε η κατοχή και τα τελειώματα της φάσης. Ο αντίπαλος ήταν τυχερός κι θα μπορούσαμε στο ημίχρονο να είχαμε ένα υπέρ μας 4-0. Ο Απόλλων είναι μία δουλεμένη ομάδα και δεν μας επέτρεψε να έχουμε περισσότερα γκολ».

-Για το δεύτερο ημίχρονο:

«Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να τραυματιστούν λόγω κούρασης. Γι’ αυτό κάναμε αλλαγή τον Πέτρο Μάνταλο. Βλέποντας τα αποδυτήρια είναι πολλοί παίκτες σημαντικοί που απουσιάζουν, όμως όλοι δίνουν τα πάντα σε κάθε ματς. Υπάρχουν και κακά παιχνίδια, όπως αυτό του Κυπέλλου, όμως καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε».

-Για τον Νταντσένκο:

«Έχει παίξει πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ με τον παίκτη για να προσαρμοστεί στην αμυντική γραμμή των τεσσάρων. Δεν έχει προσαρμοστεί να παίζει με τέσσερις και όταν αλλάξαμε το σύστημα, του πήρε ώρα να το καταλάβει. Είναι απαιτητικός από τον εαυτό του και τα πήγε πολύ καλά στη γραμμή των τεσσάρων. Αν δεν κάνω λάθος, ένα γκολ ξεκίνησε από δική του σέντρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Ο Τσιτσιπάς ξανά στην 5η θέση του παγκόσμιου τένις: Πέρασε τον Φέντερερ για πρώτη φορά

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: