Ιταλία: Επαναλαμβάνεται ο εμβολιασμός με το AstraZeneca στο Πιεμόντε μετά την απόσυρση της «ύποπτης» παρτίδας

Kαραμπινιέρος ετοιμάζεται να εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Astrazeneca που χορηγήθηκε στο πρώτο σύνταγμα καραμπινιέρων του Πιεμόντε στο Τορίνο. EPA / Alessandro Di Marco, μέσω ΚΥΠΕ




Η περιφέρεια του Πιεμόντε ανακοίνωσε σήμερα ότι επανέλαβε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού απέκλεισε για προληπτικούς λόγους μία παρτίδα, έπειτα από τον θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.

«Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca επανελήφθη, έπειτα από διακοπή μερικών ωρών για προληπτικούς λόγους, για τον εντοπισμό και διαχωρισμό της παρτίδας από την οποία προερχόταν η δόση που χορηγήθηκε στον εκπαιδευτικό που πέθανε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας του Πιεμόντε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Ολες οι υπόλοιπες παρτίδες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, εκτός της παρτίδας ABV5811, ενώ συγκαλείται συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών.

Η αρχική διακοπή του εμβολιασμού κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν «ένα μέτρο ακραίας προσοχής, εν αναμονή της επιβεβαίωσης για το εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στον εμβολιασμό και τον θάνατο», εξήγησε ο σύμβουλος αρμόδιος για την υγεία της περιφέρειας του Πιεμόντε.

Η Ιταλία αποφάσισε την Πέμπτη να απαγορεύσει προληπτικά την χρήση άλλης παρτίδας του εμβολίου των AstraZeneca/Oxford εξαιτίας ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

Επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας βρίσκονται στην Σικελία για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον θάνατο ενός 43χρονου στρατιωτικού μετά την χορήγηση του εμβολίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων Τζόρτζιο Πάλου διαβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν παρουσιάζει «κανέναν κίνδυνο».

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.315 κρούσματα κορωναϊού και 264 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 273.996 διαγνωστικά τεστ (σχεδόν 100.000 λιγότερα από χθες) το 7,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Χθες τα περιστατικά ήταν 26.062, με 317 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά, σε όλη την χώρα, είναι 3.223.142 και 102.145 έχασαν την ζωή τους.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Η Ελλάδα συνεχίζει κανονικά με το εμβόλιο AstraZeneca

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: