Υπογραφή Μνημονίου για «EuroAsia Interconnector» στη Λευκωσία και Σύνοδος EMGF στο Κάιρο

File photo: Για την τελετή υπογραφής θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δρ Yuval Steinitz, ενώ από την Αθήνα θα συμμετάσχει διαδικτυακά στη διαδικασία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Το μνημόνιο θα υπογράψει εκ μέρους της Κύπρου, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου. ΚΥΠΕ
Τελετή Υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος «EuroAsia Interconnector»,για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Κρήτης, μέσω υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου και συναφών υποδομών, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για την τελετή υπογραφής θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δρ Yuval Steinitz, ενώ από την Αθήνα θα συμμετάσχει διαδικτυακά στη διαδικασία ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Το μνημόνιο θα υπογράψει εκ μέρους της Κύπρου, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής, οι τρεις Υπουργοί θα απευθύνουν χαιρετισμό και, ακολούθως, θα υπογράψουν το Μνημόνιο Συναντίληψης.

Η κ. Πηλείδου και ο δρ Steinitz θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα ενέργειας.

          Στο Κάιρο για την Υπουργική Σύνοδο του «East Mediterranean Gas Forum»

Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, η κ. Πηλείδου και ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ θα μεταβούν στο Κάιρο της Αιγύπτου, για να συμμετάσχουν στην πρώτη επίσημη Υπουργική Σύνοδο του περιφερειακού διακυβερνητικού οργανισμού «East Mediterranean Gas Forum» (EMGF), μετά από την επικύρωση του Καταστατικού του Φόρουμ.

Απώτερος στόχος του EMGF, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης αγοράς αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, μειώνοντας τα όποια τεχνικά, οικονομικά και πολιτικά ρίσκα, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι διαρθρωμένου και συστηματικού διαλόγου τόσο κυβερνήσεις όσο και άλλους βασικούς εμπλεκόμενους, όπως εταιρείες της βιομηχανίας αερίου και πετρελαίου, επενδυτές και χρηματοδοτικούς οργανισμούς.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πυρετώδεις διεργασίες για Κυπριακό: Σε Κάιρο και Λευκωσία ο Δένδιας, στην Αθήνα η Λουτ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: