ΗΠΑ: Να υποστηρίξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητούν οι φορείς του τουρισμού

Eπιβάτες κάνουν check in στο Διεθνές Αεροδρόμιο Midway στο Σικάγο. EPA / TANNEN MAURY, μέσω ΚΥΠΕ




Μεγάλοι αεροπορικοί και ταξιδιωτικοί όμιλοι επιχειρήσεων στις ΗΠΑ συμπαρατάχθηκαν χθες με τις ενώσεις των εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρίες, παροτρύνοντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να βοηθήσει στην κατάρτιση προσωρινών πιστοποιητικών υγείας, αναφορικά με την COVID-19,

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την πανδημία του κορωναϊού.

Σε μία επιστολή προς τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την ανάκαμψη από την COVID-19 Τζεφ Ζίεντς, η ένωση Airlines for America, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η Ένωση Τουρισμού των ΗΠΑ και 24 άλλες ενώσεις και φορείς παρότρυναν την κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεργαστεί με τη βιομηχανία «για την ταχεία ανάπτυξη ενοποιημένων και στοχευμένων ομοσπονδιακών οδηγιών για προσωρινά πιστοποιητικά υγείας COVID-19 (CHC) που θα καλύπτουν τόσο τα διαγνωστικά τεστ όσο και τους εμβολιασμούς».

Οι ίδιοι φορείς επεσήμαναν ότι «τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν πρέπει να είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για τα εσωτερικά ή τα διεθνή ταξίδια».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) «συνεργάζονται στενά για τον προσδιορισμό των απαραίτητων πληροφοριών που θα πρέπει να περιέχονται σε ένα ιατρικό αρχείο και σε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο» επεσήμανε η επιστολή.

Συγκεκριμένα ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση «την προληπτική κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την προώθηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και την οργάνωση ενός συστήματος υποστήριξης των CHC που θα πιστοποιεί τόσο τα αρχεία διαγνωστικών τεστ όσο και τα αρχεία εμβολιασμού».

Οι ίδιες ενώσεις υποστήριξαν ότι τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν «να ενθαρρύνουν την πιο ευρεία υιοθέτηση των διαδικασιών για την πιστοποίηση των αρχείων διαγνωστικών τεστ και εμβολιασμών από τα αθλητικά στάδια μέχρι τα εστιατόρια, τις επιχειρηματικές συναντήσεις, τα θεματικά πάρκα και άλλες δραστηριότητες».

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε άμεσα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Τα εμβόλια βοηθούν πολύ την Αμερική: Λιγότεροι από 800 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: