Ειδική εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση για τον Ταγίπ: Ο Σουλτάνος που αψηφά την Ευρώπη…

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. EPA, LUDOVIC MARIN / POOL




Αύριο το βράδυ στις 20:50 πρόκειται να προβληθεί στον τηλεοπτικό σταθμό France 5, συνέντευξη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής αφιερωμένης στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογά.

Η εκπομπή, παρουσιάστρια της οποίας θα είναι η Caroline Roux, θα ξεκινήσει με ένα ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της Marie Lorand με τίτλο «Erdogan: ο σουλτάνος ​​που αψηφά την Ευρώπη», το οποίο θα επικεντρώνεται στις φιλοδοξίες και τα σχέδια του αρχηγού του τουρκικού κράτους και την πολιτική του έναντι της Γαλλίας και της Ευρώπης.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνέντευξη δέκα λεπτών με τον Emmanuel Macron, η οποία δόθηκε στην Caroline Roux και ηχογραφήθηκε στα Ηλύσια, την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro (με AFP) , το διάρκειας 90 λεπτών ντοκιμαντέρ αναπαριστά την πολιτική σταδιοδρομία του Recep Tayyip Erdogan και την εξέλιξη των σχέσεών του με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία, οι οποίες εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από τις αναλύσεις εμπειρογνωμόνων, πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy, που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο πρώην πρωθυπουργός Manuel Valls, εκφράζουν την άποψή τους για την τουρκική γεωπολιτική. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει ειδική ζωντανή εκπομπή του “C dans l’air”.

Σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και ο Τούρκος πρόεδρος είχαν συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Παρασκευή, ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 25 και 26 Μαρτίου, μετά από μήνες εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προκαλουμένων, μεταξύ άλλων, από τουρκικές αποστολές εξερεύνησης φυσικού αερίου σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα την ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: Le Figaro με AFP – Ιnterview d’Emmanuel Macron diffusée mardi lors d’un «C dans l’air» spécial Erdogan

Φοβού την Τουρκία όταν απειλεί την Ελλάδα: Οι Έλληνες πολέμησαν τους ναζί, οι Τούρκοι συνεργάστηκαν μαζί τους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: