Ιατρικό ανακοινωθέν για Κουφοντίνα: Ανάνηψη με εισαγγελική εντολή μετά από οξεία νεφρική ανεπάρκεια

File Photo: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Φωτογραφία Αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του νοσοκομείου. Το Δελτίο Τύπου έχει την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου Ανδρέα Κολοκυθά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέο ανακοινωθέν από την διοίκηση του νοσοκομείου στο οποίο αναφέρεται ότι σε εφαρμογή σχετικής  εισαγγελικής παραγγελίας προέβη σε ενέργειες ανάνηψης “καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας” του νσηλευόμενου για 18η ημέρα στην ΜΕΘ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ηχηρή παρέμβαση Αρείου Πάγου για υπόθεση Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη εκφράζεται μόνο δια των αποφάσεών της

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: