Η Βραζιλία θρηνεί 292.752 νεκρούς: Ξεπέρασαν τα 79.000 τα κρούσματα του νέου κορωναϊό σε 24 ώρες

File Photo: Τα κρούσματα στη Βραζιλία σημειώνουν καθημερινά ρεκόρ. Στη φωτογραφία αασθενής περιμένει βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Boa Viagem στην πόλη Recife, στη Βραζιλία. EPA,Genival Paparazzi




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 79.069 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 2.438 ασθενείς με την COVID-19.

Συνολικά, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 292.752 νεκρούς· πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό πλησιάζει τα 12 εκατομμύρια, κατά τα επίσημα δεδομένα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 608 ασθενείς με την COVID-19, εξέλιξη που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού ως εδώ στους 197.827 νεκρούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 5.729 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από SARS-CoV-2, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.193.639.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται μάλλον υποτιμημένος.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν πως στην πραγματικότητα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ, ενώ δεν πάνε όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

Κούβα: 813 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 5 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 813 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 5 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 392 νεκρούς επί συνόλου 65.962 μολύνσεων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020.

Σχεδόν όλα τα κρούσματα – εκτός από δεκαέξι – οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα, που παραμένει το επίκεντρο της κρίσης.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico – Αβάνα, Cuba

Είναι εφικτό; Στη Γερμανία ελπίζουν μέχρι το καλοκαίρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: