Η Τουρκική κυβέρνηση ζήτησε δήθεν από τα εγχώρια ΜΜΕ να κατεβάσουν τους τόνους για την Αίγυπτο, υποστηρίζει η «Egypt Independent»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 19 Μαρτίου 2021 , Φωτογραφία, πηγή, Τουρκική Προεδρεία




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της αγγλόγλωσσης αιγυπτιακής εφημερίδας «Egypt Independent» ο Αιγύπτιος Υπουργός Ενημέρωσης Οσάμα Χαϊκάλ δήλωσε ότι “η αναμετάδοση εχθρικών καναλιών εναντίον μιας χώρας από μία άλλη, δεν είναι αποδεκτή στις διεθνείς σχέσεις”.

Ωστόσο, χαρακτήρισε «ως καλή χειρονομία από την τουρκική πλευρά» ο Οσάμα Χαϊκάλ, την απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης να ζητήσει από τα τουρκικά κανάλια που εναντιώνονται στην Αίγυπτο, να κατεβάσουν τους τόνους της κριτικής τους απέναντι στην αιγυπτιακή Κυβέρνηση.

Το θέμα της αγγλόγλωσσης “Egypt Independent” αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Υπουργό, «η κίνηση αυτή προάγει ένα κατάλληλο περιβάλλον για τις δύο χώρες να ξαναρχίσουν τις διπλωματικές σχέσεις».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αιγύπτιος Υπουργός προσέθεσε ότι «η αναμετάδοση εχθρικών καναλιών εναντίον μιας χώρας από μία άλλη, δεν είναι αποδεκτή στις διεθνείς σχέσεις και είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα να προσέχει τα δικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού της. Δεν νομίζω ότι οι πολιτικές διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου είναι προς το συμφέρον των δύο λαών».

Τέλος, ο Οσάμα Χαϊκάλ τόνισε ότι «η Αίγυπτος δεν είναι εχθρική έναντι οποιασδήποτε χώρας και η αιγυπτιακή θέση παραμένει σταθερή στις διεθνείς σχέσεις», γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Egypt Independent».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ,Egypt Independent
Κάιρο, Αίγυπτος

“Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S400”, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα σε δημοσιογράφους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: