Οι θεσμοί έχουν εντελώς διαβρωθεί: Aντί να καταριέσαι το σκοτάδι στρέψε το βλέμμα σου στο φως…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΞΕΝΗ Χ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ*

Πυκνώνει ολοένα και περισσότερο του πέπλο σκότους που εδώ και πολύ καιρό σκεπάζει τον Κυπριακό ουρανό. Το αξιακό σύστημα έχει καταρρακωθεί. Οι θεσμοί έχουν διαβρωθεί.

Η πολιτική ευθιξία είναι ανύπαρκτη. Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει πιάσει πάτο. Η κομματοκρατία έχει έχει οδηγήσει τον τόπο σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το δηλητήριο του πολιτικού λόγου που εκπέμπουν, κυρίως, τα μεγάλα κόμματα έχει σύρει το ήδη βεβαρυμένο τοξικό φορτίο στα όρια του. Η οικονομική αιμορραγία έχει εξαθλιώσει τα πλείστα νοικοκυριά. Η άνεργη και η υποαπασχολούμενη νεολαία βρίσκεται σε απόγνωση. Στις πολύ δύσκολες ώρες της πανδημίας η διακυβέρνηση του τόπου αναλώνετο σε άλλες δουλειές. Πρόσφερε αφειδώς διαβατήρια στους κροίσους εμβαθύνοντας την κρίση.

  • Το πολιτικό σύστημα αντί να δίνει μονιασμένο τη μάχη για αναχαίτιση της πανδημίας στρέφει τα βέλη του στην κομματική αλληλοεξόντωση. Η υπουργική ρήση “μαζί τα φάγαμε” και η αρχιεπισκοπική ομολογία “είπα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην κλέβουμε” επενήργησαν ως τελευταίο καρφί στο φέρετρο του αξιακού συστήματος.

Τα πράγματα είναι τραγικά. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς – πολιτειακούς άρχοντες έχει κλονισθεί. Την ώρα που ο νεοαττίλας Ερντογάν εκτοξεύει νέες ασύμμετρες απειλές, το εσωτερικό μέτωπο είναι κατακομματιασμένο. Ενόψει της Πενταμερούς για το Κυπριακό, η εθνική ενότητα και η λαική ομοψυχία βρίσκονται στο ναδίρι. Το φρόνημα του λαού είναι αποκαρδιωτικό. Το αύριο φαντάζει μαύρο κι άραχνο.

Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές είναι μοναδική ευκαιρία για να αναδυθεί το πρώτο φώς μέσα από το πηχτό σκοτάδι. Η εκλογική διαδικασία μπορεί να επενεργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να καθαρίσει το πολιτικοκομματικό σύστημα από το αμαρτωλό βάρος που κουβαλά. Ο λόγος τώρα ανήκει εξ ολοκλήρου στον πολίτη, στον κάθε πολίτη ο οποίος καλείται να πάρει το μέλλον του στα ίδια του τά χέρια. Ήλθε ώρα να μετατρέψει την ψήφο του σε κολυμβήθρα κάθαρσης.

Ως ενεργός πολίτης με 40 χρονη συμμετοχή στα κοινά, κυρίως από τα βήματα του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και του συνδικαλισμού, αναλαμβάνω πλήρως τη δική μου ευθύνη. Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία ζητώντας τη στήριξη των πολιτών της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας για να συμβάλουμε μαζί στην κάθαρση. Για να συνεισφέρουμε καταλυτικά στην ανασυγκρότηση του αξιακού μας συστήματος.

  • Για να χαράξουμε μιά νέα αρχή ελπίδας και προοπτικής για τον λαό και τον τόπο. Για κοινωνική δικαιοσύνη κι εθνική αναγέννηση. Με αφοσίωση στον πολιτικό πολιτισμό και πίστη στα πανανθρώπινα ιδανικά του Ελληνοχριστιανισμού, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της αλήθειας και του δικαίου προτάσσοντας το ορθό, το ηθικό, και το πρέπον.

Πηγή έμπνευσης μου, οι αγωνιστές της Κυπριακής ελευθερίας και ο κάθε τίμιος βιοπαλαιστής. Όραμα μου, η ελευθερία και εθνική δικαίωση της αιμάσσουσας Κύπρου. Σκοπός μου, η δημιουργία ενός ισχυρού κράτους δικαίου, ασφάλειας και ευδαιμονίας για όλους.

Με ανιδιοτέλεια, ήθος, ευτολμία, κοινωνική ευαισθησία και εθνική αυτογνωσία κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου, θέτοντας την υποψηφιότητα μου στην αδέκαστη κρίση τους. Μαζί, με την ανυπότακτη νεολαίας μας, με τους ανθρώπους της εργασίας, του πολιτισμού, της επιστήμης και της τίμιας επιχειρηματικότητας, διανοίγουμε ανοικτούς ορίζοντες για κοινωνική δικαιοσύνη και λύτρωση της μαρτυρικής Κύπρου.

*υποψήφιος βουλευτής “Αλληλεγγύη-Κίνημα Ελλήνων”

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ποιος υπονομεύει τον Πρόεδρο και ζητά την φίμωση άλλων; Ποιος θέλει να κλείσει το στόμα του Τζιωνή;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: