Η Nike μηνύει τα “παπούτσια του Σατανά” – Περιέχουν αληθινό…αίμα και φέρουν το σήμα της [video]

Κυκλοφόρησαν μόνον … 666 ζευγάρια των παπουτσιών του “σατανά” και πουλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Photo: MSCHF




Μήνυση κατέθεσε η εταιρία αθλητικών ειδών Nike κατά της αμερικανικής καλλιτεχνικής συλλογικότητας MSCHF η οποία χθες κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas x ένα ζευγάρι παπούτσια “του σατανά”.

Τα κοκκινόμαυρα παπούτσια του «Σατανά» μοιάζουν πολύ με το μοντέλο Nike Air Max 97s της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών και φέρουν και το σήμα της, με τη διαφορά πως στη σόλα τους υπάρχει μια σταγόνα πραγματικού ανθρώπινου αίματος.

Τα παπούτσια φέρουν πάνω τους έναν ανεστραμμένο σταυρό, μία πεντάλφα και τις λέξεις «Luke 10:18» (Λουκάς 10:18, «Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή από τον ουρανό»).

Κυκλοφόρησαν και ξεπούλησαν και τα 666 ζευγάρια που ήθελαν να πουλήσουν οι κατασκευαστές. Τα σε συμβολικό “σατανικό” αριθμό 666  ζευγάρια πουλήθηκαν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το κόστος τους ήταν 1.018 δολάρια το ζευγάρι.

H κυκλοφορία τους συνέπεσε με την κυκλοφορία του τελευταίου τραγουδιού του ράπερ με τον τίτλο Montero, που για πρώτη φορά ήταν διαθέσιμο στο youtube την περασμένη Παρασκευή.

Στο βίντεο κλιπ ο γνωστός ράπερ φαίνεται να κατεβαίνει από τον Παράδεισο στην Κόλαση, φορώντας το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια.

Η Nike υποστηρίζει πως καμία σχέση δεν έχει με αυτή την κυκλοφορία και κατηγορεί τη ΜSCHF και τον γνωστό ράπερ για κλοπή εμπορικών σημάτων. Zητά από το δικαστήριο να σταματήσει τη MSCHF να πουλάει τα παπούτσια και να την εμποδίσει να χρησιμοποιεί το περίφημο σήμα σχεδιασμού Swoosh.

Σε δήλωσή της, η Nike τονίζει ότι δεν συμμετείχε ουδέποτε στη δημιουργία των τροποποιημένων αθλητικών παπουτσιών.

«Δεν έχουμε σχέση με τον Lil Nas ή τη MSCHF», δήλωσε η εταιρεία. «Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε αυτά τα παπούτσια και δεν τα υποστηρίζουμε».

Η κυκλοφορία των παπουτσιών, ωστόσο, πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα σε πολιτικούς και θρησκευτικές οργανώσεις ενώ χιλιάδες είναι οι συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το ζήτημα.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Σάρον Στόουν: Mε κακοποιούσε σεξουαλικά ο παππούς μου – «Συνένοχος» η γιαγιά μου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: