Η μεγάλη αλήθεια: Η Ευρώπη κλείνει τα μάτια της, αφήνοντας την Τουρκία να κακοποιεί γυναίκες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες. EPA, ARIS OIKONOMOU, POOL




«Η Ευρώπη κλείνει τα μάτια της, αδιαφορώντας για την ανάρμοστη στάση του Ταγίπ Ερντογάν. Το ανήθικο ον που κυβερνά την Τουρκία βιάζει ηθικά τις γυναίκες του έθνους του και εννοιολογικά τις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου.

Όμως, λόγω των οικονομικών πλεονεκτημάτων που μπορεί να έχει η Τουρκία, η Ευρώπη σιωπά και προσποιείται ότι όλα είναι εντάξει. Η Ursula von der Leyen και ο Charles Michel θα συναντηθούν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα.

Οι δύο πολιτικοί θα ταξιδέψουν στην Τουρκία στις 6 Απριλίου. Το ταξίδι έχει ως σκοπό: να ξαναρχίσει τη συνεργασία με την Άγκυρα για τη μετανάστευση και το εμπόριο.

Είναι ντροπή που η Ευρώπη κλείνει τα μάτια της: γιατί οι άλλοι σιωπούν; ρωτά η ιστοσελίδα periodicodaily.com σε κείμεο του Fabbio Fiorina.

Μετά από πολλά χρόνια εντάσεων μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, ειδικά όσον αφορά την παραβίαση των δικαιωμάτων κατοχής διεθνών υδάτων και μυστικών αρχείων που θα εμπλέκουν πολλές χώρες, τώρα η ΕΕ συνεργάζεται με την Τουρκία. Τους τελευταίους μήνες, ο Erdogan επέλεξε έναν πιο ήπιο τόνο, υπόσχεται ένα εσωτερικό “πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων” για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ελαττώνονται επίσης. Ενώ η ντροπιαστική κακοποίηση των γυναικών δεν φαίνεται να επηρεάζει στο ελάχιστο τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Αναρωτιέμαι πώς μια ολοένα και πιο καταπιεστική χώρα θα μπορούσε να έχει πολιτική σχέση με την ΕυρώπηΊσως η Ευρώπη να κλείνει τα μάτια της επειδή τα συμφέροντα στον τομέα είναι υψηλά;

  • Σύνοδος κορυφής που έχει τη γεύση των ηθικού ξεπουλήματος

Κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες αποφάσισαν να αναζητήσουν κατάλληλους τρόπους για να διατηρήσουν ζωντανό το σύμφωνο μετανάστευσης του 2016 με την Τουρκία. Αλλά επίσης «εργαζόμαστε σε εντολή» για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης του μπλοκ με την Άγκυρα.

Το τελευταίο ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Στην Τουρκία, εν τω μεταξύ, η κυβερνητική καταστολή έχει αυξηθεί, ωθώντας την ΜΚΟ Human Rights Watch να προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Erdogan «καταλύει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αυτή είναι μια αόριστη κατάσταση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Erdogan απέσυρε την Τουρκία από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Δηλαδή, μια συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την προστασία των γυναικών από τη βία. Αυτό έγινε με προεδρικό διάταγμα, πυροδοτώντας συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες.

Την ίδια στιγμή, Οι εισαγγελείς έχουν λάβει μέτρα για την απαγόρευση του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού, που είναι σήμερα η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο. Πρακτικά ένα βήμα που πάει τη χώρα τριάντα χρόνια πίσω κι εμείς κάνουμε ακόμα business μαζί του…

ΠΗΓΗ: periodicodaily.com του Fabbio Fiorina – L’Europa chiude gli occhi lasciando alla Turchia il possesso sulle donne

Ούρσουλα και Σαρλ πάνε στην Άγκυρα για να υποβάλουν τα σέβη τους στον “Σουλτάνο”: Πόσο πιο κάτω;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: