Η κυβέρνηση εγκαλεί τον Τσίπρα για πολιτική αφωνία και του ζητά να πάρει καθαρή θέση για Κουφοντίνα

File photo: The court set a date on April 2, 2021 for the hearing of Koufodinas’ request for the cancellation of the order. ANA – MPA/ANA-MPA/PANTELIS SAYTAS




Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ευθέως για πολτική αφωνία που γεννά ερωτηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή της η εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη αναφέρει:

«Μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυϊσοβίτη, ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη. Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες».

Και καταλήγει: «Η Δημοκρατία στη χώρα μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια και στους θεσμούς της. Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα».

Δρίτσας: Ημουν παραπάνω χαλαρός από ό,τι έπρεπε…

Χθες ο κ. Θοδ. Δρίτσας θέλοντας κατά δική του έκφραση να λογοδοτήσει, ανέφερε πως στην επίμαχη ραδιοφωνική του συνέντευξη που προκάλεσε σάλο ήταν παραπάνω «χαλαρός» κι ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, καθώς ο λόγος του δεν ήταν σαφής κι άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Ανέφερε πάντως, πως στόχος είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και να μην δηλητηριαστεί το πολιτικό σύστημα από ζητήματα που δεν είναι καίριας σημασίας.

«Εδώ διακυβεύεται μια ανθρώπινη ζωή και δεν μπορεί να παρεισφρήσει κανένα ζύγι», είπε για να συμπληρώσει πως ο Κουφοντίνας έχει κριθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη.

Αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του και την παράδοση της Αριστεράς –«δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να πετάξω ή να ασκήσω βία», είπε για να επισημάνει πως πορεύτηκε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και ενάντια στη βία. Επικαλούμενος το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σύμφωνα με το οποίο εμφανιζόταν να αναφέρει ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη ήταν το σκληρό ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι η αγωνία του είναι να μην επαναληφθούν όσα έγιναν στο παρελθόν, όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να ενοχοποιείται ως αρχηγός της οργάνωσης.

Γεωργιάδης: Αργά για δάκρυα

«Είναι αργά για δάκρυα κ. Δρίτσα», σχολίασε, παίρνοντας το λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ωστόσο, πως εκλαμβάνει τη σημερινή τοποθέτηση του Αλεξη Τσίπρα αλλά και τη δική του ως ένα βήμα πίσω κι αυτό είναι νίκη της δημοκρατίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Δρίτσα να πάρουν θέση.

Και ολίγον Καμμένος

«Εσείς δέχεστε η όποια Κούρτοβικ και ο Κουφοντίνας να απειλούν;», ήταν το ερώτημα που έθεσε και με αφορμή αναφορά του Θοδωρή Δρίτσα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όσα ακούγονταν για το ΠΑΣΟΚ, είπε: « Έχετε συνυπάρξει, συγκυβερνήτης με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο βιβλίο του κατονόμαζε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη συμβία σας, ως τρομοκράτη και δεν αισθανθήκατε ανάγκη να φύγετε; Είναι αργά για δάκρυα κ. Δρίτσα την ώρα που συγκυβερνήσατε με Καμμένο, αφήστε υποκρισίες». Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε πως κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και κανένας άλλος και πως είναι άλλο αυτό κι άλλο να εκβιάζει ο κάθε Κουφοντίνας, καθώς αύριο μπορεί να εκβιάζει ο Μιχαλολιάκος και μεθαύριο ο Ξηρός.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

“Απολογία” Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη: “Δεν σήκωσα ούτε ένα χαλίκι ποτέ για να το πετάξω και να ασκήσω βία”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: