Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξη της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

File Photo H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν EPA/Al Drago μέσω ΚΥΠΕ
Η αμερικανική κυβέρνηση θα επιστρατεύσει όλους τους πόρους που διαθέτει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία COVID-19.

Αυτό δήλωσε χθες, Τρίτη, η υπουργός των Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, τονίζοντας ότι οι φτωχοί υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αναθέσει στο υπουργείο των Οικονομικών τη χρήση «της ψήφου και της φωνής» των ΗΠΑ για την προώθηση στων στόχων μείωσης των εκπομπών βλαβερών αερίων, αλλά και την ανάληψης δράσης για τον τερματισμό της χρηματοδότησης των ορυκτών καυσίμων.

Η Γέλεν έδωσε έμφαση στην προσοχή που ίδια προσδίδει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τη μείωση της παγκόσμιας φτώχειας, σε μία ψηφιακή συνάντηση με Χριστιανούς και Εβραίους θρησκευτικούς ηγέτες, αλλά και με τη μη κυβερνητική οργάνωση Jubilee USA Network. Ο αναφερόμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός προωθεί την ελάφρυνση του χρέους των φτωχών χωρών.

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών, η Γέλεν «υποστήριξε ότι οι φτωχοί σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτοί που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή, αλλά θα υποφέρουν περισσότερο από αυτή».

«Η ίδια υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλη την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Η Γέλεν υπογράμμισε ότι η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε την εξάπλωση της παγκόσμιας οικονομικής ανισότητας, ενώ οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα θα χρειαστούν διεθνή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την COVID-19.

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν από κοινού με τους συνεργάτες τους σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης μέσω της ομάδας των χωρών G20 για ένα μορατόριουμ χρέους, αλλά και για την υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου, ώστε οι χώρες να βοηθηθούν στην αναδιάρθρωση των χρεών τους, δήλωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

Μήπως το εμβόλιο…”πείραξε” τον Ντόναλντ Τραμπ; Ζητά από τους οπαδούς του να εμβολιαστούν…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: