Η G7 δεν αναγνωρίζει την ρωσική «κατοχή» στην Κριμαία: Η Δύση στο πλευρό της Ουκρανίας

File Photo: Ουκρανοί στρατιώτες. EPA/IVAN BOBERSKYY μέσω ΚΥΠΕ




Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7 και της ΕΕ καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες ενέργειες της Ρωσίας για την υπονόμευση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».

Ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι υπουργοί των ΗΠΑ, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, σε κοινή δήλωση τους, επιβεβαίωσαν την «ακλόνητη υποστήριξη και δέσμευσή τους για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Η δήλωση έγινε κατά την έβδομη επέτειο της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη  Ρωσία: «Οι προσπάθειες της Ρωσίας να νομιμοποιήσει την κατοχή δεν αναγνωρίζονται και δεν θα αναγνωριστούν».

«Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ρωσία στη χερσόνησο, ιδίως των Τάταρων της Κριμαίας.

«Το G7 παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην επιβολή κυρώσεων και θα συνεχίσει να στηρίζειτην ανεξαρτησία της Ουκρανίας της κυριαρχίας και της εδαφικής του ακεραιότητας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η Κριμαία είναι η Ουκρανία », πρόσθεσε η G7 στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από AFP μέσω barrons.com

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δίψα για μπάλα εν μέσω πανδημίας στην Ολλανδία: «Καπνός» 5.000 εισιτήρια σε μισή ώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: