Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα μηνύματα του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, για το Κυπριακό και την πενταμερή και η προώθηση της κατοχύρωσης του χαλλουμιού ως μέτρου οικοδόμησης εμπιστοσύνης…

…η επικείμενη άφιξη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, οι προειδοποίηση Γενικού Ελεγκτή για παραγραφή αδικημάτων σχετικά με τον Συνεργατισμό και η θετική ανταπόκριση των Βρετανών για διακοπές στην Κύπρο μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Τουρισμού, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται από τον Κυπριακό Τύπο του Σαββάτου.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπορέλ: Πρέπει να αρπάξετε την ευκαιρία!», αναφέρεται σε μήνυμα του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ στο λαό της Κύπρου και γράφει για αντιπαράθεση Τατάρ με Μπορέλ, για τα δύο κράτη, την κατοχύρωση του χαλλουμιού και τη συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή. Αλλού γράφει ότι επικρατεί ενθουσιασμός στη Βρετανία για διακοπές στην Κύπρο, μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Τουρισμού για τους εμβολιασθέντες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δέκα κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν μαθητές στην Α’ Τεχνική Λευκωσίας.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το χαλλούμι/hellim ως άτυπο ΜΟΕ», γράφει ότι πριν από την άτυπη συνάντηση «5+1» αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος για τη γεωγραφική πιστοποίηση του χαλλουμιού/hellim, ως μια συμβολική κίνηση που στέλνει μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού στην Κύπρο, αναφέροντας ωστόσο ότι παραμένει ζωντανή η προοπτική για νέες χαλαρώσεις. Αλλού γράφει ότι έτοιμο από τη Βουλή είναι το νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει του εργαζόμενους που θα καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς στην εργασία τους.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παραγράφονται τα αδικήματα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης προειδοποιείται ότι χάνονται τα δικαιώματα του κράτους να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τον Συνεργατισμό. Αλλού γράφει ότι υψηλοί παραμένουν οι τόνοι για τα rapid test στους μαθητές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρχεται νέα μεγάλη ανάπτυξη στην Έγκωμη, αφού σε σχεδιασμούς επενδύσεων εντός 331.450 τ.μ. προχωρεί η Ιερά Μονή Κύκκου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διερευνητικές επαφές για συμφωνία στην κοινή βάση έναρξης διαπραγματεύσεων», γράφει ότι στην Κύπρο φθάνει αύριο η Λουτ για να καταγράψει τις τελικές θέσεις των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυθόρμητη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, αφού ξεπερνά το 120% η υπερπληρότητα. Αλλού αναφέρεται σε προβληματικές παρτίδες rapid test και κάνει λόγο για «μπάχαλο» στα σχολεία με λανθασμένα αποτελέσματα.

H αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για την Κύπρο», γράφει ότι οι τουριστικοί πράκτορες προσπαθούν να ανεβάσουν τις κρατήσεις με δελεαστικές προσφορές. Αλλού γράφει ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα, σε σχέση με τους γονείς που εναντιώνονται στα τεστ των παιδιών τους, η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο επιμένει για διαγνωστικές εξετάσεις.

Με πληροφορίες από KYΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: