Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η επικείμενη άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό, η ανακοίνωση χθες 302 κρουσμάτων κορωνοϊού, η μαζική διενέργεια rapid tests και το κόστος τους, το σκάνδαλο του αποχετευτικού Λάρνακας, οι επικρίσεις ΔΗΚΟ προς το έργο της Κυβέρνησης και η διερεύνηση υποθέσεων σεξουαλικών κακοποιήσεων, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «ΗΠΑ αδειάζουν Τούρκους» γράφει ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και σημειώνει ότι η Αμερικανίδα Πρέσβειρα Τζούντιθ Γκάρμπερ δήλωσε στο τ/κ πρακτορείο ειδήσεων ότι βήμα κρίσιμης σημασίας είναι η άτυπη πενταμερής. Αλλού γράφει ότι φαντάροι και τελωνειακοί κατεβαίνουν στους δρόμους για να ενισχύσουν την Αστυνομία στους ελέγχους για κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίθεση ΔΗΚΟ κατά κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα για κυπριακό, οικονομία, πανδημία και στην απάντηση Προεδρικού-Υπουργείων.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Σερφάρουμε επικίνδυνα στο τρίτο κύμα» γράφει ότι σε οριακό σημείο βρίσκεται η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει χθες 302 νέα περιστατικά από σύνολο 38.001 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να ανεβαίνει στο 0,79%. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ θα εγγράψει το θέμα των παρατυπιών και των πιθανών παρανομιών στην Συμφωνική Ορχήστρα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από τις απαντήσεις των Κυπρίων σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τα κοινωνικά ζητήματα, προκύπτει ότι το επίπεδο των αποδοχών και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας τους προβληματίζουν ιδιαίτερα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αντί εμβόλια κάνουμε τεστ» γράφει ότι ο χορός εκατομμυρίων γύρω από τα rapid tests έχει ήδη εκτιναχθεί σε υπέρογκο για τα κυπριακά δεδομένα κόστος, όπως αναφέρει, ξεπερνώντας τα 15 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα, τρέχει κι ένα ακόμη μεγάλο κόστος, που αφορά τα συνεργεία τα οποία διενεργούν τους ελέγχους. Αλλού γράφει ότι η τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας για εκπαιδευτικούς που αποτέλεσαν το «κρούσμα μηδέν» μέσα σε σχολεία, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διερευνώνται 16 υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων ενώ άλλες τέσσερις γυναίκες επικοινώνησαν με το κλιμάκιο της Αστυνομίας για να προβούν σε καταγγελίες.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Μένουν στα συρτάρια οι μίζες για το σκάνδαλο του αποχετευτικού Λάρνακας» γράφει ότι ένα από τα πιο πολύκροτα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, αυτό του ΣΑΛ, δεν θα φτάσει ποτέ στην δικαιοσύνη κι ότι η υπόθεση ταξινομήθηκε ως άλλως διατεθείσα, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού γράφει ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα τ/κ ΜΜΕ παρευρέθηκαν χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης και ενάντια στις παρεμβάσεις και τις προσβολές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας ζητά εκτάκτως τη σύγκληση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής μετά και τα χθεσινά 302 κρούσματα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Υγείας με τις οποίες εκφράζει ανησυχία για τις παραβάσεις στα περιοριστικά μέτρα σημειώνοντας ότι αυτό καθυστερεί την επαναφορά μας στην κανονικότητα. Αλλού αναφέρεται στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων μια εβδομάδα αργότερα απ΄ ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, στις 16 Μαρτίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με τους Οικολόγους η ρίψη σκουπιδιών στα Κονιά, είναι εκτός ελέγχου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Αντούνα
Λευκωσία, Κύπρος  

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: