Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Θέματα που αφορούν τη σήμανση του χαλουμιού ως ΠΟΠ και τα οφέλη που προκύπτουν, οι χαλαρώσεις που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Υπουργικό…

…η μετατροπή του σχολείου της Φανερωμένης σε Αρχιτεκτονική Σχολή και τα κίνητρα για φοιτητικές εστίες και αναβάθμιση γενικότερα του κέντρου της πρωτεύουσας, η κατάσταση με την εκπαίδευση μαθητών εξ αποστάσεως, ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων και η εικόνα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Χαλλούμι (Halloumi)/ «Hellim»=ΠΟΠ και γράφει πως μετά από αγώνες πολλών χρόνων η Κύπρος δικαιώθηκε και ανοίγονται νέοι οικονομικοί ορίζοντες για όλο το νησί. Αλλού αναφέρει ότι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα οι ξενοδόχοι καθώς θολό είναι το τοπίο για τις κρατήσεις από Ρωσία και ΗΒ. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στην αύξηση των κρουσμάτων χθες στην Κύπρο και την καταγραφή 2 θανάτων.

«Τελευταία ευκαιρία για εμβολιασμό ευπαθών» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» αναφέροντας ότι ή θα κλείσουν σήμερα ραντεβού οι ευπαθείς με AstraZeneca ή θα αναμένουν τη σειρά τους ηλικιακά. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για υποβοήθηση απαγωγής στην περίπτωση του πεντάχρονου που επιστρέφει στις ΗΠΑ και τον πατέρα του. Ο «Π» σε άλλο του θέμα γράφει για τη διαφωνία δικαστών του Ανωτάτου με τη δρομολογούμενη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «€20 εκ. για τη Φανερωμένη» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρεται στην απόφαση για στέγαση στη Φανερωμένη της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τα κίνητρα για δημιουργία φοιτητικών εστιών και περαιτέρω αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Αλλού προβάλλει τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Γεωργίας για τα οφέλη από την σήμανση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ. Σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην προσπάθεια για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Οδικός χάρτης για το πώς ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά» δημοσιεύει την επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ανησυχίες και προβληματισμούς για την κατάσταση στα σχολεία λόγω της παρατεταμένης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αλλού αναφέρει πως καλείται η Κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο στήριξης του αγροτικού τομέα. Η «Χ» σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην κατάσταση στον τουρισμό εξαιτίας της πανδημίας και του μουδιάσματος στις κρατήσεις.

Η αγγλόγλωσση  ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ιστορικό βήμα η σήμανση του χαλλουμιού» και προβάλλει τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το χαλλούμι και τα τεράστια οφέλη. Αλλού γράφει για γιατρό και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό στο Καρδιολογικό του ΓΝ Λευκωσίας. Επίσης αλλού αναφέρεται στα κυβερνητικά σχέδια για αναβίωση του ιστορικού  κέντρου Λευκωσίας.

«Χαλλούμι ο λευκός χρυσός της Κύπρου» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή», αναφέροντας πως η σήμανση φέρνει σημαντικά οφέλη για το νησί. Αλλού αναφέρει ότι το άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ δεν έκλεισε τα προβλήματα. Η εφημερίδα σε άλλο της θέμα γράφει για τους κινδύνους από αλλαγή του πλαισίου εκποιήσεων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: