Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη

Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή




Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους ξεκινούν ουσιαστικά το πρωί της Πέμπτης από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Εκεί, στις 8 το πρωί παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η προεδρική φρουρά, μαζί με την μπάντα του ΓΕΕΘΑ και την διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, θα παραβρεθούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης σε μια υψηλού κύρους και συμβολισμού εκδήλωση. Σε μια ιστορική στιγμή με συγκινητικό τελετουργικό, την Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στην Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων.

Είναι η πρώτη φορά που η Αναστασία Ζαννή θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στη χώρα μας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Ποια είναι η Αναστασία Ζαννή

Η Αναστασία Ζαννή είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια στην crossover κλασική σκηνή. Ξεκίνησε από τον χώρο της κλασσικής μουσικής με σπουδές Όπερα σοπράνο (Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί)και στη στην Jazz μουσική με σεμινάρια στη Βασιλική Ακαδημία στο Λονδίνο. Έχει υπάρξει αθλήτρια ως έφηβος στην Εθνική ομάδα τένις.

Έχοντας συνεργαστεί στην Ελλάδα με τους Μίκη Θεοδωράκη, Χάρις Αλεξίου, Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Ψαριανό, Βασίλη Λέκκα, Μαρινέλα και πολλούς άλλους ξεκινάει την πορεία της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Οι συναυλίες της με διεθνές ρεπερτόριο και αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, είναι προέκταση της προσωπικότητας της με στόχο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Σημαντικές εμφανίσεις της πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ενδεικτικά στο ιστορικό Carnegie Hall στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη με sold out συναυλία, στο Ηρώδειο, στο Athenaeum Theater στο Βουκουρέστι, στο Keyaki Hall στο Τόκιο, στο Παλλάς από όπου και ηχογραφήθηκε.

  • Στη Ρώμη στο θέατρο Αρτζεντίνα, και περιοδεία στην Ιταλία 2019 με τους Ιταλούς Lino Patrouno και τον ηθοποιό Franco Nero.
  • Συμμετείχε στο φιλανθρωπικό γκαλά του Jose Carreras (Χοσέ Καρέρας ) στη Λειψία.
  • Τραγούδησε στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά, στο φεστιβάλ του UCLA για τα Special Olympics του Los Angeles (2015).
  • Τραγούδησε προς τιμή των: Bill Clinton, Boutros Boutros Ghali, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy (R. F. KennedyFoundation).
  • Επίσης, στα Ηνωμένη Έθνη στη Νέα Υόρκη “Day of the African Child”, στη Νέα Υόρκη στο WorldTrade Center στο Ηellenic Ιnitiative.
  • Συνεργάστηκε με τις συμφωνικές ορχήστρες της Σόφιας, της Βαρσοβίας και της Λειψίας και την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.
  • Η ερμηνεία της στο τραγούδι “Tango to Evora” της Lorrena McKeniit συμπεριλήφθηκε στο best of του Buddha Bar σημειώνοντας μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στη Γαλλία.
  • Επίσης, ως μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας βραβεύτηκε για την προσφορά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Είναι η πρώτη Ελληνίδα που δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση και τραγούδησε τον Ελληνικό και Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας αγώνα Baseball στην Αμερική όπως επίσης και για την ημέρα Ανεξαρτησίας 4th July καλεσμένη του Αμερικάνου Πρέσβη.
  • Έχει λάβει στην Κορέα βραβείο καλύτερης πολιτιστικής εμφάνισης ανάμεσα σε 49 χωρες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
  • Παρουσίασε την έναρξη του μαραθωνίου “Light Up the Night” – “Run to the Future” στα εγκαίνια του Πάρκου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η διάσημη σοπράνο Αναστασία Ζαννή στο HJ για τη διαδικτυακή συναυλία της Περιφέρειας Αττικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: