Οι Αυστριακοί “φτύνουν” τους Ευρωπαίους: Δεν βασιζόμαστε πλέον στην Ε.Ε. για τα εμβόλια Covid

FILE PHOTO: O Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. EPA, Olivier Matthys / POOL




«Η Αυστρία, η Δανία και οι άλλες χώρες της ομάδας “First Mover” δεν θα βασίζονται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον και, μαζί με το Ισραήλ, θα παράγουν δόσεις εμβολίου δεύτερης γενιάς σε περίπτωση περαιτέρω μεταλλάξεων κορωνοϊού. είπε ο αυστριακός καγκελάριος, Sebastian Kurz, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Δήλωσε ότι αυτές οι χώρες “θα συνεργαστούν για να βρουν εναλλακτικές επιλογές”, δήλωσε ο Kurz σε σημείωμα που εστάλη στο πρακτορείο ειδήσεων “Apa“.

“Η ανάγκη για την Αυστρία εκτιμάται σε περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.” Πριν από το ταξίδι στο Ισραήλ, ο καγκελάριος θα συναντηθεί την Τρίτη με εκπροσώπους των κύριων εθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο Kurz είπε ότι η πρόσβαση σε εμβόλια με εκμετάλλευση της Ε.Ε. “ήταν ουσιαστικά σωστή, αλλά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) είναι πολύ αργός με τις εγκρίσεις εμβολίων και υπάρχουν εμπόδια στις παραδόσεις φαρμακευτικών εταιρειών. Πρέπει και πρέπει επομένως να προετοιμαστούμε για περαιτέρω μεταλλάξεις, όχι μόνο στηριζόμενοι στην ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα επόμενα χρόνια τα δύο τρίτα του πληθυσμού, ή περισσότερα από έξι εκατομμύρια άτομα στην Αυστρία, θα έχουν να εμβολιάζονται κάθε χρόνο.

Οι “first mover” είναι μια ομάδα χωρών που περιλαμβάνει πέντε ευρωπαϊκά κράτη – Αυστρία, Δανία, Νορβηγία, Ελλάδα και Τσεχική Δημοκρατία – καθώς και Ισραήλ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία».

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Covidcancelliere austriaco Kurznon faremo più affidamento sullUe per i vaccini

Στο ίδιο θέμα το πρακτορείο Ansa.it  με τίτλο «Στροφή Kurz: “Δεν θα βασιζόμαστε πλέον στην ΕΕ για εμβόλια» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Ο Αυστριακός Καγκελάριος ανακοινώνει μια συνεργασία «first mover» με το Ισραήλ. Ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kutz , πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ανακοινώνει αλλαγή πορείας σχετικά με τα εμβόλια κατά του Covid. Η Αυστρία, η Δανία και άλλοι «first mover» δεν θα βασίζονται πλέον στην ΕΕ στο μέλλον και, μαζί με το Ισραήλ, θα παράγουν δόσεις εμβολίου δεύτερης γενιάς για περαιτέρω μεταλλάξεις του κορωνοϊού και θα συνεργαστούν για να αναζητήσουν επιλογές θεραπείας τα επόμενα χρόνια”, λέει ο Kurz σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το APA.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Kurz, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ανακοινώνει αλλαγή πορείας σχετικά με τα εμβόλια κατά των Covid. Η Αυστρία, η Δανία και άλλοι «πρώτοι μετακινούμενοι» δεν θα βασίζονται πλέον στην Ε.Ε. στο μέλλον και, μαζί με το Ισραήλ, θα παράγουν δόσεις εμβολίου δεύτερης γενιάς για περαιτέρω μεταλλάξεις του κορωνοϊού και θα συνεργαστούν για να αναζητήσουν επιλογές  θεραπείας τα επόμενα χρόνια προσθέτει ο Kurz σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το APA.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, που αναμένεται την Πέμπτη στο Ισραήλ, “μόνο η Αυστρία εκτιμάται ότι χρειάζεται περίπου 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου”. Πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο Kurz θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους μεγάλων αυστριακών φαρμακευτικών εταιρειών.

Στη δήλωση, ο καγκελάριος επιβεβαιώνει ότι η προσέγγιση μέσω της ΕΕ “ήταν θεμελιωδώς ορθή, αλλά ο EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.) Είναι πολύ αργός με τις εγκρίσεις εμβολίων και υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις φαρμακευτικών εταιρειών”.

“Πρέπει λοιπόν – συνεχίζει ο Kurz – να προετοιμαζόμαστε για περαιτέρω μεταλλάξεις και να μην βασιζόμαστε πλέον αποκλειστικά στην ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς”. Σύμφωνα με ειδικούς, τα επόμενα χρόνια, τα δύο τρίτα του πληθυσμού, ή περισσότερα από έξι εκατομμύρια Αυστριακοί, θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο, λέει ο καγκελάριος.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu είπε χθες, σύμφωνα με το Reuters, ότι με τον Kutz και την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen θα μιλήσει για «συνεργασία για την παραγωγή εμβολίων»

ΠΗΓΗ: Ansa.it – La svolta di Kurz: “Per i vaccini non faremo più affidamento sullUe

Ο Μακρόν στέλνει την αγάπη και τα Rafale του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Θα έρθει όμως ο Κάρολος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: